Nieuws over het wel en wee van de ledencampagne.

vpro gids naar school

HuizenEindelijk heeft Laura Laman haar boeken gekaft. En hoe. Lees mee wat Laura zelf over dit topidee schreef.
Sommige ideeën komen wel erg laat opzetten, soms wel zo’n 5,5 jaar te laat. Zo ook dit meesterlijk plan, dat uit de lucht kwam vallen terwijl ik op de bank het schaatsen zat te kijken, de VPRO Gids zat te lezen, en mijn huiswerk maakte. (Huiswerk kan wel wachten als de gids gelezen moet worden en de televisie moet eigenlijk uit. –red.) Ja alles tegelijkertijd. Zo doen we dat. (Multitasking is een fabel. –red.) Zie je, wij gymnasiasten zijn ook te lui om boeken te kaften. Waarom zou je? (Ter bescherming van die dure boeken natuurlijk. –red.) Hoe dan ook, het is misschien wel inmiddels februari, maar ik ben nu toch maar aan het kaften geslagen. (Prima! –red.) Dit ziet er tamelijk briljant uit, nietwaar?  (Zeker! –red.) Gewoon om even de jonge VPRO Gids-lezers te vertegenwoordigen. Had ik dit nou maar als brugmugje bedacht...’ (Beter laat dan nooit. –red.)

o'cadeau

Lochem De creativiteit onder VPRO-leden is ongekend. Inmiddels hebben we hier kralen, frietzakken, beelden, kerstbomen, kraanvogels en enveloppen van oude gidsen voorbij zien komen. Alleen kaftpapier ontbrak nog.
Hartstikke leuk, dat tweede leven van oud papier, maar die creativiteit dreigt nu om te slaan in serieuze concurrentie. Want uit de Achterhoek kwam deze handgemaakte dikke VPRO’Hanlon Gids. Die is gemaakt door Redmond-fan Luset Hoogenberk. Ze deed dat niet zomaar. Het fraaie werkje is een bedankje aan de VPRO voor het sturen van de O’Hanlon-dvd naar vriendin en nieuwbakken VPRO-lid Ria Beerebroek. De hoofdredacteur van de VPRO Gids laat desgevraagd weten de concurrent niet te vrezen. ‘Dat lukt haar geen tweede keer.’

groetjeshoek

Ook de groetjes doen aan een lezer van de Campagne Courant? Dat kan door een mail te sturen naar CampagneCourant@vpro.nl o.v.v. ‘Groetjeshoek.’ Vergeet in de mail niet de naam te vermelden van degene(n) voor wie de groetjes bedoeld zijn. (N.B. Maximaal twee groetjes per inzending.)

eresjalerij

Amsterdam • Vorige week voorspelden we dat ‘twee-onder-één-das’ de trend van de komende winter wordt.
Dat bericht blijkt inmiddels achterhaald. Want in hipsterhoofdstadje Amsterdam heeft de jeugd deze friswarme trend nu al opgepikt, zien we op deze foto van Elian en Jesper Drillich.

post!

Nieuw-Buinen • Hoewel statistisch gezien de kans klein is om een sjaal te winnen, blijft het leuk om mee te doen. Elke rebus is als het ware een regel in het campagnegedicht met onverwachte invalshoeken! Compliment voor de  Dichter(s).
Henk M.Smit

Puiflijk • Als ik nu die sjaal niet win, dan hoef ik hem niet meer. Het is bijna voorjaar. Of ben ik een vprooi van uw willekeur?
Henk van Elk

Rotterdam • Ik wil die sjaal, ik heb ’m nodig. Mijn nieuw bestelde ramen met dubbel glas kunnen pas na de winter worden geplaatst, want in de straat wordt de riolering opgebroken en de tramrail vernieuwd waardoor de hoogwerker er niet bij kan. De oude ramen tochten. Het is best koud.
Bram de Smit

Den Bosch • Met behulp van zoon Kick de rebus snel gekraakt. Kick doet graag nog even de groeten aan Kees en aan oma Rudi die als vpro-lid de gids ook leest, dag oma, dag Kees.
Marieke en Kick Granneman

Valkenburg • Ik hoef geen sjaal.
Jeroen  Schepers