Nieuws over het wel en wee van de ledencampagne.

vpro-mobiel

Hengelo Ze is pas 86 jaar, maar dat weerhoudt de vprolijke Martha Boerema er niet van om in haar scootmobiel de buurt onveilig te maken. Zwaaiend met de modieuze vpro-clubsjaal zwiert ze over stoepen en pleinen. Martha is al zestig jaar lid en heeft nog nooit spijt gehad van haar lidmaatschap. ‘De vpro heeft me toch zelf geleerd bij de tijd te blijven en nooit te oud zijn om te leren. Ik ben blij met jullie en wens jullie met alles veel energie en humor.’ Insgelijks, Martha.

 

cash voor de vpro

Gorinchem‘Hier een bijdrage voor de VPRO. Gebruik het met plezier.’ Dergelijke aardige woorden schrijft Daniël van de Pol, in het dagelijks leven productiemedewerker chocolade, bij de contanten die hij maandelijks naar de VPRO stuurt.

Wanneer bent u hier mee begonnen?
Van de Pol: ‘Ruim een jaar geleden kreeg ik een brief met het verzoek om financiële steun. Aangezien de VPRO geen bedelomroep is moest de pijn dus wel heel erg diep zitten.’
 
Waarom juist deze omroep?
‘De vpro is gevarieerd, maakt goede programma’s en elke keer wanneer je denkt de VPRO door te hebben, gooit men het weer over een andere boeg. Maar ik ben ook lid van de EO, Max en de Vara.’
 
Uw stuurt altijd cash.
‘Ja, omdat ik nog wel eens een beetje rood sta. Gelukkig kan dit nog bij de VPRO. Bij het energiebedrijf gaat dat niet.’

groetjeshoek

Cora Zuijdam uit Leiden doet groetjes aan Wim Noordhoek en vraagt of hij op de reünie van het Gymnasium Haganum komt. Dochter Annelies en vriendin Joke krijgen groetjes uit Eindhoven van Jeanne Le Blanc. Ook groetjes doen? Mail ze naar CampagneCourant@vpro.nl o.v.v. Groetjeshoek.

De groetjeshoek is ook op Facebook!

borduurrecord

Bergen Van Loes Vader ontvingen we de oplossing van rebus 24 geborduurd op een sjaaltje. Ja u leest het goed: geborduurd. Met de traditionele kruissteek schreef ze met fraai licht- en donkerblauw garen: ‘Op een zekere dag win ik hem.’ Ondertussen keek ze met een half oog naar de Olympische Spelen op televisie. Dat ze een correcte oplossing stuurde, was niet zo bijzonder, wel dat die ruim op tijd binnen was. Daarmee heeft Loes het olympisch record borduren ongetwijfeld weer wat scherper gesteld.

post!

Koudekerk aan den Rijn • Sjaalfie, eresjalerij, het moet nu maar eens afgelopen zijn met dat gezever over de VPRO-clubsjaal. Deze reactie spruit gedeeltelijk voort uit een lichte frustratie: wij hebben de sjaal immers niet kunnen bemachtigen ook al doen we nog zo ons best... maar toch. Hoogste tijd voor een andere vulling van de Campagne Courant.
Hetty en Ger de Lange

Waalre • Mijn vrouw en ik doen elkaar al jáááren graag de das om!
Piet van Stratum
 
Amsterdam • Hoe koud het ook is, hoe hard de tegenwind, altijd als ik op dinsdag thuiskom word ik blij van de nieuwe gids. Vandaag bijvoorbeeld wipte ik eerst nog de Ecoplaza binnen, thuis gekomen zette ik de oven aan, vuurtje in de haard en snel een eerste blik geworpen. En verdomd, in een minuut had ik ’m.
Ot Meijers
 
Papendrecht • Iedere week doe ik mijn best om de rebus op te lossen. Nog nooit gelukt! Maar met veel plezier lees ik de post en leef mee. Ik ben een beetje bejaard, heb thuiszorg en toen vanavond de zuster voor mijn steunkousen kwam en een blik op de rebus wierp, dachten wij dat we samen de oplossing hebben gevonden.
Marlies van Alphen