Nieuws over het wel en wee van de ledencampagne.

ZGAN TEAB PR NOTK

ApeldoornDat bijna elke VPRO Gids een tweede leven krijgt, weten we nu wel. Van placemats, kaftpapier of kerstbomen van ons oud papier kijken we dan ook niet meer op. Wel van de volgende advertentietekst op Marktplaats.nl:
Grote partij VPRO Gids, ruim 1000 stuks 1988-2007. Voor de liefhebber en verzamelaar. Gelezen maar in goede staat.
Die advertentie werd geplaatst door Niels uit Apeldoorn, maar hij blijkt niet thuis als de CC belt. Zijn vriendin Cisca wel en zij laat weten uitermate blij te zullen zijn als de negen volle bananendozen straks weg zijn. ‘In 2007 hebben we de gids opgezegd, ook omdat we geen televisie meer hebben. Ik heb jaren geleden al eens aan Niels gevraagd of ze niet weg mochten, maar zoiets moet toch uit hem zelf komen. Nu is het zover. Hij had ze altijd bewaard vanwege de bijzondere vormgeving. Nu heeft hij ze samen met zijn verzameling Hitkranten en Items op Marktplaats gezet. Wordt eindelijk de zolder weer leeg. Het is opruimen, een voorjaarschoonmaak. Nee, er heeft nog niemand geboden maar ik zei al tegen Niels, misschien belt de VPRO wel. Is het niet iets voor jullie?’

hoera

Amsterdam / HilversumGrafisch bureau Thonik is door de Art Directors Club Nederland genomineerd voor een van de ADCN Jaarprijzen voor Reclame en Vormgeving 2014. De nominatie voor deze prijs, beter bekend als Lamp, kreeg het bureau voor onze campagne PRO VPRO. Op 31 maart wordt bekend of de nominatie verzilverd gaat worden.

best

De man in rebus 26 was niet Johan Cruijff, Hein Vergeer, de hoofdredacteur van de CC of ‘Blaudzun zonder bril,’ maar Noord-Ierse voetballer George Best (1946-2005).

eresjalerij

Goes • Van Jan Passieux kregen we deze leuke prent van Buurman & Buurman. Nu is de Eresjalerij eigenlijk niet bedoeld voor sjaalfies van poppen, maar voor dit kleurrijke duo maken we graag een uitzondering.

groetjeshoek

Ilian en Lowiek doen vanuit Amsterdam graag de groetjes aan oma Coise in Geldrop. Ook feliciteren ze haar alvast met de verjaardag.
Peter Schotsman uit Den Haag doet de groetjes aan zijn broer Wouter in Ierland.  Ook groetjes doen? CampagneCourant@vpro.nl o.v.v. ‘groetjes.’

De groetjeshoek is ook op Facebook!

post!

Leiden • Volgende week is mijn vriendinnetje jarig. Aangezien mijn loon alweer op is, zouden jullie me kunnen redden met een mooie sjaal als cadeau.
Reinier Loomans

Helmond • Ik ben een paar dagen vrij en heb daarom, geheel tegen mijn gewoonte in, de rebus opgelost. En omdat jullie graag een kaartje krijgen, heb ik de oplossing via de post gestuurd.
Noortje van Koll

Haarlem • In spanning wacht ik af hoe de operatie van onze teckel Jet gaat. Ze halen haar eierstokken eruit!
Han de Bont 

Wiuwert •Deze week maar eens geen commentaar!
Tynke Rienstra

nachtboek

Heerjansdam • Het oplossen van de puike rebus zorgt niet alleen voor mieterse momenten, maar ook voor slapeloze nachten.
Tot voor kort werd daar niet hardop over gesproken, maar dit verborgen leed is dankzij de bekentenis van Adry van der Pas na 27 weken eindelijk uit de taboesfeer. Gelukkig heeft zij ook een manier gevonden om met deze aandoening om te gaan. Van der Pas: ‘Vannacht om 2.30 uur had ik de oplossing van rebus 26. Ik knip de rebusstrook uit en plak het achterin mijn dagboek, zodat ik terug kan kijken. Dan hoef ik daar niet van wakker te liggen.’ Doe er uw voordeel mee.