Nieuws over het wel en wee van de ledencampagne.

brekend nieuws

Hilversum • Laten we er maar niet omheen draaien en direct ter zake komen. Uitstellen heeft toch geen zin en verandert uiteindelijk ook niets aan de boodschap. Langer wachten veroorzaakt enkel extra onrust onder de lezers en de leden. Daar schiet niemand iets mee op. Slecht nieuws moet helder en vooral snel worden gebracht.
Direct to the point komen. Nooit talmen. Dat weet iedereen die zich beroepsmatig met pr en voorlichting bezig houdt. Meteen alles communiceren in duidelijk bewoordingen die slechts op één manier voor uitleg vatbaar zijn. Niet mee wachten, het komt toch nooit goed uit. Uitstel is zinloos en zal de pijn niet verzachten, integendeel. Daarnaast is het ook laf om steeds om de hete brij heen draaien. Doen we niet. Lezers van de Campagne Courant kunnen wel tegen een stootje en nieuws aangaande hun favoriete periodiek horen ze hier te vernemen en niet via twitter, Teletekst 101 of De wereld draait door. Altijd zijn we het eerste met goed nieuws, dus zou het ongepast zijn om bij slecht nieuws de kop in het zand steken. Daarom vallen we direct met de deur bij u in huis. Dat verzacht het pijnlijke nieuws dat volgende week de laatste Campagne Courant verschijnt. Niet omdat we niets meer te melden hebben, maar omdat 1 april de peildatum is voor de ledenteling en de campagne dan stopt.

rie saikel

Boxtel • Terwijl we op de redactie van de Campagne Courant tussen de dozen zaten vanwege een interne verhuizing ontvingen we een pakketje met daarin... lege doosjes. Kleine fraaie schatkistjes gemaakt van oude gidsen om sieraden, punaises of bijvoorbeeld bitcoins in te bewaren. De afzender van dat pakketje was ene Rie Saikel. Dat bleek echter een pseudoniem en na enig speurwerk ontdekte de CC-onderzoeksredactie dat Karin van Leeuwen verantwoorlijk was voor dit prima staaltje gidsorigami.

reuzerebus

Hilversum • Het is verstandig om al uw afspraken voor volgende week af te zeggen. Want in de halfjaarlijks verschijnende ledengids die met de Campagne Courant en VPRO Gids wordt meegezonden staat een extra grote door Nicoline Blonk getekende rebus. Blonk ziet eruit zoals ze tekent en een kleine proeve van haar bekwaamheid was reeds te zien in CC #24.

groetjeshoek

Rob Kregting groet zijn beschermengel Hanneke, die hem zo’n mooie reuzensjaal heeft bezorgd en José Sprenkels doet de groetjes aan Hans. Vanuit Maastricht gaan groetjes van Florian Mus naar Eline, Niels en Jort. De groetjes van Bram Ossewaarde uit Oost-Souburg blijven in Zeeland en gaan naar zijn oude baas Leo d’Hondt in Vlissingen. Groetjes!

De groetjeshoek is ook op Facebook!

post!

Amsterdam • Ergens heel diep in mijn geheugen bleek het beeldmerk van fc Twente te zitten. En dat als Amsterdamse van Utrechtse afkomst die niet van voetballen houdt! Olé olé olé, ik heb de rebus opgelost!
Eveline Smit

++
Groningen • Oeps, in mijn vorige mail een belangrijk woordje weggelaten.
Meina Vroom
 
Amsterdam • Met ietwat moeite en hulp van de dame achter de toonbank de gids eindelijk gekregen. ‘Ik mot ’m voor iedereen weer anwijse,’ zei ze ietwat gekweld. De voorkant doet inderdaad afwijkend aan.
Henk Besselsen
 
Halfweg • Over 2 weken staat er onder op de pagina: ‘Winnares is Ina Lagerweij. Zij gaat met de sjaal aan de haal.’ (ingekort –red.)
Ina Lagerweij
 
Dordrecht  De gids was koud binnen of mijn Mexicaanse echtgenoot had de oplossing van de rebus op het woordje ‘ijs’ na al gevonden. 
Alejandro en Lies Macia