campagne courant # 4

, hugo hoes

Wekelijks nieuws over het wel en wee van de ledencampagne.

u van boven

Amersfoort • Als onderdeel van de campagne pro vpro trekt het programma Nederland van boven met een tot mobiele studio omgebouwde schaftkeet door het land.

Natuurlijk om leden te werven, maar daar gaat het nu even niet om. Want dat bent u al. In die studio echter kunnen lezers van de Campagne Courant zichzelf laten filmen in een cosmic zoom. Dat is een shot waarbij vanuit ergens ver weg  in het heelal razendsnel en uiterst exact op u wordt ingezoomd. Dat klinkt wonderbaarlijk en is het ook wel een beetje. Ben u in beeld, dan kan (met clubsjaal) naar vrienden en familie gezwaaid worden. Een boodschap doorgeven (Irene ik hou van je; ik ben pro VPRO) kan ook. Niet met geluid, wel door middel van de uit stripboeken bekende praatballonnen. Is dat leuk, jazeker, en comic zoom was wellicht een betere naam geweest. Jongleren, een taart bakken of bijvoorbeeld strippen zou nóg leuker zijn, maar is gezien de beperkte tijd zo goed als onmogelijk.
De cosmic zoom is ook geschikt voor mensen met cameravrees, want de camera is niet te zien. Het filmpje kunt u met jan en alleman delen, en is alleen op Facebook gegarandeerd goed voor minimaal zeven likes.

Tourschema
wo 25/9 t/m do 3/10: Utrecht, Neude (Nederlands Filmfestival)
za 5/10 en zo 6/10: Nijmegen, Grote Markt
do 10/10: Zwolle, Grote Kerkplein
vr 11/10: Almere, Stationsplein
za 12/10: Groningen, Vismarkt
zo 13/10
: Breda, Grote Markt
za 19/10 t/m zo 27/10: Eindhoven, (Dutch Design Week)

Stuur uw oplossing o.v.v 'Rebus 4 voor 30 september naar CampagneCourant@vpro.nl en win de sjaal

jan & sjaal

Amsterdam • ‘En, staat-ie goed bij mijn overhemd?’ Ja hoor fantastisch, Jan Leyers, want die sjaal staat ons allemaal. De sympathieke Belg had de drukke werkzaamheden aan zijn nieuwe serie Arm en rijk even opgeschort voor een exclusieve fotoreportage van de Campagne Courant. Natuurlijk in de hoop dat hij de sjaal mocht houden, maar helaas. Hoewel Leyers wel lid is, telt hij als niet-Nederlander officieel niet mee. Maar zijn financiële bijdrage is zeer welkom.

bel els (2)

Hilversum Els Kok-Corts, al ruim 25 jaar op de VPRO-ledenservice en nog net 59, wat is er allemaal gebeurd nadat je in de Campagne Courant stond?
‘Heel veel bellers zeggen: “Hé, ben jij de Els die in de gids stond? Wat leuk.” Daarnaast vragen veel mensen of we nu eindelijk een gratis shirtje hebben gehad.’
En? ‘Niet dus.’
Overigens krijgt niet iedereen Els herself aan de lijn. De kans daarop is een op drie. ‘Een dame van zeventig belde heel vroeg en ik was er niet, omdat ik pas om tien uur begin. Toen zei ze tegen mijn collega: “Els heeft gelijk ook, op die leeftijd.”’
Niet iedereen gelooft dat Els echt bestaat. ‘Een mijnheer belde op maandag, maar dan pas ik op mijn kleinkinderen. Toen hij dat vernam zei hij “Ja, ja” op een toon alsof hij het niet geloofde.’
Tot slot, hoe heten de kleinkinderen? ‘Rosanne en Marente, zes en drie jaar.’
Els bellen? 035-6712888.

advertentie