Zeven eerste keren in de liefde: van kus tot fetisjfeest

Storm Roubroeks , (4 minuten leestijd)

Je eerste liefde is er een die je niet snel vergeet, maar liefde is zoveel meer dan dat alleen. Zo is het ook je eerste date, je eerste kus en misschien je eerste gebroken hart. In dit artikel gaan we zeven van deze eerste keren langs.

Kun je het je nog herinneren? De eerste keer dat je geen hap door je keel heen kreeg, de tientallen outfits die je voor de spiegel afging, maar geen één die er goed zat en de slapeloze nachten die je had omdat je zo graag bij die ene persoon wilde zijn.

Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende. Je wordt totaal overdonderd, begeeft je op onbekend terrein en alles wat je voelt en meemaakt is spannend. 

Boekenweek

Het thema van de Boekenweek (9 t/m 18 april) is dit jaar 'Eerste liefde'. Meer weten over de Boekenweek?

eerste liefde: verliefd zijn op je beste vriend

Een eerste liefde kan je totaal overrompelen. Ineens kan er een verlangen zijn om continu bij die ene persoon te zijn. Boven een bak rivierkreeftjes vertelt Geng Le aan Ruben Terlou over zijn beste vriend: 'We deden alles samen, samen eten, spelen. Soms sliepen we samen in één bed. Gewoon als broers, er gebeurde niets.' 

Er verschijnt een glimlach op zijn gezicht: 'Ik was verliefd. Dat voelde geweldig.' Zo schreef hij zijn eerste liefde in hun vakantie elke dag een brief. De hele aflevering kun je bekijken op NPO Start.

liefde op het eerste gezicht

Keano van negen zag Angel lopen tijdens de Kinderzomerspelen en was gelijk verkocht: 'Ik zag haar in de verte lopen en mijn hart maakte een sprongetje.' 

Het was liefde op het eerste gezicht. Keano: 'Angel is een meisje waar elke jongen van droomt, dus ik moet mij extra uitsloven om indruk op haar te maken.'

Gelukkig kan hij rekenen op de hulp van rapper Yes-R. Die hoopt er op zijn beurt een echt sprookje van te kunnen maken. Hoe dat afloopt zie je in het volgende filmpje.

eerste keer online daten: hopeloos swipen

Welke single heeft er tegenwoordig nou geen Tinder? Online daten is het helemaal en Tinder is een van de inmiddels vele date-apps die er zijn om kennis te maken met je misschien wel toekomstige partner.

Het draait op Tinder allang niet meer alleen om lust en er is wel degelijk echte liefde te vinden. Al zocht Colin wel de grens op door iedere avond een date te hebben met een andere dame of zelfs meerdere dates te hebben op één dag. 

eerste date: geef je jezelf helemaal bloot?

Doe jij je op een eerste date anders voor dan je eigenlijk bent? Of geef je jezelf meteen helemaal bloot? Een eerste date kan ongemakkelijk zijn, maar ook heel leuk.

In Zes dates zien we hoe Sara en Joris elkaar in zes dates beter leren kennen en dat begint natuurlijk bij date één. Ze zitten in een koffietentje, Sara bekijkt zichzelf in een lepel: wat heeft ze eigenlijk een raar gezicht.

Ondertussen probeert Joris meer over haar te weten te komen. Welke schoenmaat heeft Sara bijvoorbeeld? Dan weet hij dat alvast voor het geval dat hij haar schoenen cadeau gaat doen.

(tekst loopt hieronder verder)

meer artikelen voor jou

 • eerste keer seks: voor iedereen anders

  Een eerste keer seks is voor iedereen anders. Zo liet de eerste keer bij Jelena en Daphne even op zich wachten. Jelena bedacht als smoes dat ze ongesteld was, omdat ze het nog niet aandurfde.

  Wat de pret van hun daadwerkelijke eerste keer overigens niet mocht drukken. De twee liggen onder een terra gekleurd dekbedovertrek en kijken elkaar aandachtig aan als Jelena begint te vertellen over hun eerste keer.

  Je ziet meer van Daphne en Jelena in Naar bed.

  eerste keer fetisjfeest: de beste vriendin van je vader tegenkomen

  Amy en haar vriend besloten om voor het eerst naar een seksfeest te gaan, waar ze helemaal in fetisjkleding naar toe moesten. Ze hadden het erg naar hun zin en besloten dan ook om een wc-hokje in te duiken. Vooral het feit dat iedereen hen kon horen wond haar erg op. Toen ze eenmaal klaar waren liep ze echter tegen de beste vriendin van haar vader aan...

  Let op: dit filmpje is NSFW en je moet 18 jaar of ouder zijn om de video te bekijken op YouTube.

  eerste gebroken hart: gedumpt worden door een vriend van je vriendje

  Je eerste liefde is vaak superleuk, de afloop helaas niet. Want bij een eerste liefde en verkering komt regelmatig ook een gebroken hart om de hoek kijken. En we weten allemaal dat die eerste het meeste pijn doet.

  Laat staan dat je te midden van je vriendinnen op het schoolplein gedumpt wordt door een vriend van je vriendje, omdat de manier waarop je popcorn eet genânt is. Meer zien van deze aflevering? Ga dan naar NPO Start.

  eerste keer masturberen: in een kast

  Voor alles is een eerste keer. Zo ook masturberen. We weten allemaal dat bijna iedereen masturbeert, toch schamen we ons er vandaag de dag nog voor.

  Sekszusjes TV gaat met een zelfgemaakt bordspel naar een plein in Amsterdam waar regelmatig spelletjes worden gespeeld en vraagt mensen naar hun masturbatie-ervaringen. Dat levert gelijk een anekdote op: een voorbijganger vertelt dat ze in haar kast zat toen zij voor het eerst masturbeerde. Dat ging goed, want ze moest gelijk squirten. 

  Maar hoe was jouw eerste keer eigenlijk? Lees het artikel 'Mens, masturbeer je wel?' over waarom we meer over masturbatie moeten praten met elkaar.

  al dat kleffe gedoe en spannende dates, als single word je waarschijnlijk helemaal gek

  Gelukkig heeft Floor daar de perfecte oplossing voor: 'Doe nooit aan Valentijn. Tenzij je zelf je eigen grote liefde bent.' 

  schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Wil je meer van dit soort verhalen? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief en we sturen je elke week onze beste kijk-, luister-, en leestips.