Keep the Soul & Jazz Alive, The Radio 6 Concert

Op maandag 25 mei is er een speciaal gratis toegankelijk concert in Vondelpark Openluchttheater, Amsterdam. dit concert is een muzikale oproep van de soul- en jazzwereld om NPO Radio 6 Soul & Jazz te laten voortbestaan, met onder andere: het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Mathilde Santing, Ruben Hein, Kim Hoorweg, Sabrina Starke, Benjamin Herman en Myles Sanko.

Op Tweede Pinksterdag (maandag 25 mei) roept de fine fleur van de Nederlandse soul & jazz de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en de politiek op om NPO Radio 6 Soul & Jazz niet op te heffen. Door middel van het speciale gratis toegankelijke Keep the Soul & Jazz Alive, The Radio 6 Concert in het Amsterdamse Vondelpark Openluchttheater willen de artiesten een signaal afgeven: er moet een publieke zender voor soul & jazz blijven!

Het concert is een initiatief van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Deze artiesten zullen op tweede pinksterdag NPO Radio 6 Soul & Jazz een muzikaal hart onder de riem steken: Myles Sanko (UK), Ruben Hein, Paul van Kessel en Edwin Rutten, Kim Hoorweg, Sabrina Starke, Mathilde Santing, Janne Schra, Ntjam Rosie en saxofonist Benjamin Herman. Er worden nog meer namen aan de line up toegevoegd.

Juan Martinez, zakelijk leider van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw roept iedereen op naar het gratis toegankelijke concert te komen: “We willen een groot signaal afgeven, dus hoe meer soul- en jazzfans er die dag in het park staan, des te beter.” Volgens Martinez is NPO Radio 6 onmisbaar voor de Nederlandse muziekscene: “Het is hét platform voor heel veel Nederlandse artiesten, podia en festivals die op deze manier met het publiek in aanraking komen, die kunnen straks nergens meer terecht. Veel mensen leren nieuwe muziek kennen via de zender. Het is toch ondenkbaar dat er straks geen jazz meer te horen is op de nationale radio?”.


Radio 6 Soul & Jazz zal Keep the Soul & Jazz Alive, The Radio 6 Concert live uitzenden. De presentatie wordt verzorgd door DJ’s Winfried Baijens en Angelique Houtveen.

Het concert vindt plaats in het Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam, op Tweede Pinkstermaandag 25 mei van 14.00 tot 18.00 uur. Alle details en updates leest u hier.

ongecoördineerd

De informatie op deze pagina is op geen enkele wijze door NPO, VPRO of haar organen gecoördineerd.

#magdat?
Ja, dat mag wel, denken we.