Bliksem en Donderdag 6

Bliksem en Donderdag 6

18 mei

A Thursday enlightening event

Datum
18 mei 2017
Tijd
19:30 - 22:00
Locatie
De Kazerne
Link
Reserveer gratis

A Thursday enlightening event

Bliksem en Donderdag ‘a Thursday enlightening event’ gaat om inspiratie, interactie, connectie en acceleratie. Op dit podium krijgen makers, denkers, doeners en dromers de kans hun ideeën te delen, testen en versnellen. VPRO Medialab nam het initiatief en nodigde TU/e, Baltan Laboratories en High Tech Campus uit om samen te werken aan dit nieuwe platform.

Erbij zijn? Meld je gratis aan!

Doe mee en meld je aan voor deze oplichtende avond! Iedereen is welkom, er zijn 90 stoelen beschikbaar. Je kunt je hier gratis aanmelden. Voertaal is Engels.

Jouw idee pitchen? Geef je op!

Heb je een origineel en innovatief idee maar zoek je extra inspiratie bij de uitwerking van je concept, hulp bij technische vraagstukken of de juiste samenwerkingspartners? Pitch jouw plan en ga onvermoede connecties aan! Stuur een mail met je idee naar medialab@vpro.nl.

De Muppets

Elke editie zijn er twee ‘muppets’ aanwezig. Twee deskundigen uit een bepaald vakgebied als technologie, design, media, etc, luisteren vanaf de zijlijn, zoals de Statler en Waldorf. Zij geven elke pitcher feedback en tips of stellen een kritische vraag. Daarna is het publiek aan de beurt.

Marleen Hartjes

Marleen Hartjes is een verbinder tussen kunst en mensen. Momenteel werkt ze als hoofdredacteur en projectleider bij We Are Public Brabant en is ze coördinator van het Special Guests programma van het Van Abbemuseum. Hier implementeerde ze de eerste museumrobot van Europa en maakte het museum multi-zintuigelijk toegankelijk voor blinde bezoekers. Daarnaast werkt ze o.a. voor de Rijksakademie van beeldende kunsten, Unfair Amsterdam, HKU en Museum De Pont. Tot voor kort was ze directeur van Kunstpodium T, een artspace voor talentontwikkeling waar ze in totaal 6 jaar lang verantwoordelijk was voor het Apprentice/Master project, dat jonge talentvolle kunstenaars van 25 Europese kunstacademies koppelde aan hedendaagse meesters.

Joy Arpots

Joy Arpots werkte als artistiek directeur voor meerdere podia: poppodium Doornroosje Nijmegen, Chasse Theater Breda, Koninklijke Schouwburg Den Haag, concerthal Vredenburg Utrecht en Koninklijk Theater Carré Amsterdam. Hij was adjunct- artistiek directeur van 2018Eindhoven, kandidaat Cultural Capital of Europe. Sinds 2015 is hij de artistieke scout van het Brabant C Fonds. Joy was een adviseur van diverse culturele organisaties en is lid van culturele adviesorganen zoals Fonds Podiumkunsten and Raad voor Cultuur.

De pitchers

Lees hier meer over de pitchers en hun ideeën. Zelf een idee voorleggen aan een breed publiek? Geef je dan op via medialab@vpro.nl.