Hackathon #7

Hackathon #7

02 feb
03 feb

Hackathon: Are you talking to me?

Datum
2 februari 2018 T/M 3 februari 2018
Tijd
9:30 - 22:00
Locatie
VPRO Medialab, Kastanjelaan 500, 5616LAZ, Eindhoven
Link
Hack mee!

In de toekomst hebben we allemaal een ‘praatpaal’ in ons huis: een digital home assistant, zoals Amazon Echo of Google Home. Zo’n device bestuur je met je stem en het kan allerlei handige dingen: pizza bestellen, boodschappenlijstjes bijhouden of jou vertellen hoeveel inwoners Ivoorkust heeft (ruim 24 miljoen). In ruil daarvoor neemt hij een flinke hap uit je privacy. Het VPRO Medialab is benieuwd naar de verhalende kracht van zo’n home assistant. Zou je hem kunnen inzetten om fictie- of documentaireverhalen mee te vertellen? Of bestaande verhalen (denk aan films, tv-programma’s, podcasts) te verrijken? Daarover gaat de 7e VPRO Medialab hackathon, 2 en 3 februari 2018 in Eindhoven. Ter plekke gevormde teams staan voor de uitdaging om in twee dagen een werkend prototype of uitgewerkt concept te presenteren. Audiomaker, coder/programmeur of scenarioschrijver? Meld je nu aan!

 

Hack mee!

We zijn voor deze Hackathon op zoek naar nieuwsgierige en enthousiaste deelnemers. Creatieve ontwikkelaars op het vlak van innovatie, naar originele denkers en (concept)ontwikkelaars, naar codeurs, programmeurs, designers en andere technische pioniers die de nieuwe ideeën die ontstaan meteen kunnen omzetten in werkende prototypes. Meld je hier aan.

Let op: zijn maximaal 30 plekken. Bij te veel aanmeldingen maken wij een selectie op basis van diversiteit aan vaardigheden. Je aanmelding is nog niet meteen definitief. Je ontvangt een bevestiging van VPRO Medialab per mail. Deelname is gratis.

Maaltijden, drankjes en snacks zijn inbegrepen. Reiskosten kunnen achteraf gedeclareerd worden. Voor meer informatie kun je mailen naar medialab@vpro.nl.

Jury

Een team van professionals uit het technologie- en mediabeld beoodeelt de prototypes van de verschillende groepen tijdens de eindpresentatie. We maken deze binnenkort bekend. 

Openbare eindpresentatie en borrel

Aan het einde van dag twee op zaterdag 3 februari presenteren de teams hun prototypes aan elkaar én aan de jury. Tijdens deze Open Demo's waar de creatieve concepten een podium en publiek krijgen. Iedereen die geïnteresseerd is naar de uitkomsten is welkom! Meld je aan via onderstaand formulier.

Praktische informatie
Datum: zaterdag 3 februari 
Tijd: inloop vanaf 6.30 uur, demo's beginnen om 17.00 en de borrel om 19.00 uur.
Locatie: BROET Basement,  ingang via Natlab/Plaza Futura waar je wordt ontvangen door iemand van de organisatie.