Bliksem en Donderdag #9

Bliksem en Donderdag #9

01 mrt

A Thursday enlightening event

Datum
1 maart 2018
Tijd
19:30 - 22:00
Locatie
De Kazerne, Paradijslaan 8, Eindhoven
Link
Reserveer gratis

A Thursday enlightening event

Bliksem en Donderdag ‘a Thursday enlightening event’ gaat om inspiratie, interactie, connectie en acceleratie. Op dit podium krijgen makers, denkers, doeners en dromers de kans hun ideeën te delen, testen en versnellen. VPRO Medialab nam het initiatief en nodigde TU/e, Baltan Laboratories en High Tech Campus uit om samen te werken aan dit nieuwe platform.

Erbij zijn? Meld je gratis aan!

Doe mee en meld je aan voor deze oplichtende avond! Iedereen is welkom, er zijn 90 stoelen beschikbaar. Je kunt je hier gratis aanmelden. Voertaal is Engels.

Jouw idee pitchen? Geef je op!

Heb je een origineel en innovatief idee maar zoek je extra inspiratie bij de uitwerking van je concept, hulp bij technische vraagstukken of de juiste samenwerkingspartners? Pitch jouw plan en ga onvermoede connecties aan! Stuur een mail met je idee naar medialab@vpro.nl.

Dinner? doe mee!

Voorafgaand aan Bliksem en Donderdag is er de mogelijkheid om om 18.00 uur aan te schuiven bij het diner. Leer de pitchers vast kennen of ga informeel connecties aan. De keuze is vlees, vis of vega voorafgegaan door heerlijk brood met olie van het Vlaamsch Broodhuys. Kosten zijn €20.

Stuur een mail naar reserveren@kazerne.com of bel 040 304 1388 om hiervoor te reserveren. Vermeld dat het om Bliksem en Donderdag gaat

 

De Muppets

Elke editie zijn er twee ‘muppets’ aanwezig. Twee deskundigen uit een bepaald vakgebied als technologie, design, media, etc, luisteren vanaf de zijlijn, zoals de Statler en Waldorf. Zij geven elke pitcher feedback en tips of stellen een kritische vraag. Daarna is het publiek aan de beurt. 

Eefje op den Buysch

Eefje op den Buysch is directeur bij Robot Love, een tweejarige kunst- en technologie-manifestatie die zich richt op de vraag of we van robots over de liefde kunnen leren. Ze werkte eerder als oprichter en docent van het Transmedia Storytelling Lab aan de Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. Ze behaalde haar Master of Science (cum laude) in Informatics - Human Centered Multimedia. Daarbij onderzocht ze het gebruik van toekomstscenario's en verhalen voor het ontwerpen van een gesimuleerde toekomstige nieuwsredactie. Met haar kennis en ervaring op het gebied van digitale media en informatietechnologie heeft zij verschillende (onderzoeks-) projecten geleid op het gebied van transmedia, robotica en online communicatie.

Lucas Maassen

Lucas Maassen woont en werkt in Eindhoven. Na zijn studie aan de Design Academy Eindhoven begon hij zijn carrière als zelfstandig conceptueel ontwerper. Zijn werk is tentoongesteld in musea over de hele wereld, zoals MoMA New York, Grand Palais Paris, Vitra Design Museum Weil am Rhein, New Museum New York, Taiwan Design Museum Taipei, Museum of Art and Design New York, Centraal Museum Utrecht en het van Abbemuseum Eindhoven.

Naast het zelf ontwerpen, geeft Lucas les in het Social Design Master-programma aan de Design Academy Eindhoven en aan de Academie voor Kunstcommunicatie en -ontwerp in Tilburg.

De pitchers

Zelf een idee voorleggen aan een breed publiek? Geef je dan op via medialab@vpro.nl.

Norbert Heijl - Verdien je Ticket

Verdien je Ticket helpt kwetsbare jongeren om een baan te vinden die past bij hun persoonlijke doelen en talenten. Verdien je ticket doet dat door het aanbieden van begeleid leren aan de hand van vrijwilligerswerk bij culturele organisaties zoals festivals en evenementen. Tegelijkertijd helpt het de organisaties om de juiste vrijwilligers te vinden voor hun evenement.

Op dit moment werkt Verdien je Ticket samen met 013 Poppodium en R-Newt in Tilburg en onderneemt stappen met de Gemeente Tilburg om contact te leggen met meer culturele organisaties. Norbert ontvangt graag reacties van het publiek op het project en advies om de juiste mensen en/of organisaties te vinden om mee samen te werken in de regio Eindhoven.

Bernhard Lenger - We Are Human Rights

We Are human Rights is een samenwerking tussen mensenrechtenactivisten en designers. Zeven designers en zeven activisten onderzoeken de mogelijkheden van samenwerking op het gebied van mensenrechten en designmethodieken. We Are Human Rights wil de boodschap overbrengen dat door het ondersteunen van jonge designers en hun de mogelijkheid te bieden om op internationale gebieden te werken, dit ideeën oplevert voor het verbeteren van onze omgeving.

We Are Human Rights is een jonge stichting die wil laten zien dat ontwerpers een bijdrage kunnen leveren aan deze internationale onderwerpen. Daarnaast wil de stichting ook hun communicatie naar de buitenwereld vergroten. Bernhard is op zoek naar manieren om de impact en het netwerk te vergroten om zo een groter platform te creëren.