Als eerste publieke omroep heeft VPRO de sprong naar Virtual Reality gewaagd. Op 18 juni 2015 is op het Mediapark Jaarcongres de eerste Virtual Reality-productie van de VPRO in première gegaan. Bij de serie De volmaakte mens heeft VPRO's Medialab een VR-film, of beter een VR-ervaring gemaakt.

Voor de televisieserie De volmaakte mens ging het VPRO Medialab aan de slag. Met het nieuwe medium Virtual Reality hebben we een film gemaakt waarin je meemaakt hoe het is om in de toekomst als volmaakt mens een upgrade door te gaan. Je waant jezelf in een andere wereld en wordt ook nog voor een keuze gesteld! Durf jij het avontuur aan? 

making of

Om beter inzichtelijk te maken wat er allemaal komt kijken bij het maken van een Virtual Reality productie, hebben we ook een making of gemaakt. Als je 360 graden filmt kun je als regisseur bijvoorbeeld niet in beeld staan. Hoe doe je dat? Wij filmden in een donkere ruimte en stonden achter een zwart scherm. Meer tips and tricks? Kijk de Making of! 

wat vind je ervan?

We zijn erg benieuwd wat je van de VR-film vindt. Misschien vind je het zelfs zo interessant dat je dit bericht wilt doorplaatsen? Of meer informatie van ons wilt? We staan je graag te woord. Mail ons op medialab@vpro.nl.

hoe kun je de VR-film bekijken?

We willen natuurlijk niets liever dan dat jij deze VR-ervaring zelf kunt beleven. Daarom kun je de VR-film zelf bekijken via de VPRO VR-app, die je kunt downloaden via de App Store van Apple of Android Store. Download de app om zelf de VR-film van De volmaakte mens te beleven. 

VPRO Cardboard

De VPRO Cardboard is in onze online winkel te bestellen voor €12,50. Hij is geschikt voor zowel iPhone als Android-telefoons. VPRO leden kunnen de Cardboard aanschaffen voor de speciale prijs van €7,50. 

De VPRO Cardboard is een eenvoudige manier om met een smartphone Virtual Reality-producties te bekijken. Het ontwerp is gebaseerd op de Google Cardboard, een combinatie van de oude Viewmaster met de nieuwe technologie van uw mobiele telefoon. In combinatie met de speciale VPRO VR-app – of apps van andere makers – kunt u een groeiend aantal producties bekijken, variërend van 360graden panoramafoto’s en -videos, tot concertregistraties en VR-documentaires.

Volg de aanwijzingen in de video hieronder en vouw zo zelf de cardboard in elkaar. Download vervolgens een VR-app (zie bovenstaande tips). Plaats uw smartphone in de cardboard en laat u meevoeren naar bijzondere plaatsen en verhalen.