Vacature: stagiaire (online) communicatie

VPRO Medialab is hiring! We hebben een vacature voor een stagiaire of werkervaringsplek (online) communicatie per 1 februari 2017. Reageren kan tot en met 31 december 2016.

Over VPRO Medialab

Steeds minder mensen kijken en luisteren naar televisie en radio. Internetgebruik en bezoek van digitale platforms nemen juist steeds meer toe. Het blijft niet bij kijken en luisteren alleen: we delen, reageren, knippen en creëren. Deze verandering in de consumptie van media heeft grote gevolgen voor het maken ervan. Daarom opende de VPRO in april 2015 een laboratorium om onderzoek te doen naar de nieuwste manieren waarop media worden gemaakt én gebruikt: het VPRO Medialab.


Met dit Medialab op Strijp-S in Eindhoven wil de VPRO participeren in de nieuwste ontwikkelingen die kunnen leiden tot innovatie in de (digitale) programmering. Met een eigen Medialab ter plaatse wil de VPRO de nieuwste manieren onderzoeken waarop media worden gemaakt en gebruikt. 

Vacature (online)communicatie stagiair of werkervaringsplek (m/v)

De communicatieadviseur van VPRO Medialab verzorgt enerzijds de corporate communicatie en anderzijds het communicatie- en publiciteitstraject van alle activiteiten die plaatsvinden. Met regelmaat wordt er afgestemd met de collega’s van communicatie in Hilversum. 

Per februari 2017 zijn we opzoek naar een hbo-stagiaire (of werkervaringsplek) online communicatie voor 32 uur voor minimaal 5 maanden. Het betreft een meeloopstage. De indeling van de afdeling maakt het niet mogelijk om een afstudeerstage te faciliteren.
 

Werkzaamheden

De taken worden in goede samenwerking met de school, de student en VPRO Medialab besproken. Er ruimte voor eigen initiatief en plannen. De dagelijkse werkzaamheden bestaan in ieder geval uit:

 • In samenwerking met de communicatieadviseur mede opzetten en uitvoeren van communicatieplannen, activiteiten;
 • Maken en bewerken van creatieve en interactieve online content (film, gifjes, etc);
 • Meewerken aan het up-to-date houden van content kalender van de social mediakanalen VPRO Medialab;
 • Schrijven en redigeren van teksten voor de website en deze up to date houden;
 • Foto- en videomateriaal en teksten verzamelen van evenementen en bewerken voor (online) gebruik;
 • Schrijven van, afbeeldingen bewerken en verzenden van nieuwsbrief binnen het systeem van de VPRO;
 • Productionele en ondersteunende werkzaamheden tijdens events.

Profiel

Het is een veelzijdige stage in een kleine organisatie waar heel veel gebeurt. Hiervoor zoeken we iemand die werkervaring op wil doen, van aanpakken weet, meedenkt en zelfstandig kan werken. Je hebt affiniteit met media innovatie, cultuur en technologie. Sleutelwoorden: uitstekende schrijfvaardigheden, accuraat, creatief, zelfstandig, initiatiefrijk, proactief.

 • Hoge mate van zelfstandigheid;
 • Bent gestructureerd, secuur en kunt goed communiceren;
 • Studeert aan een Hbo-opleiding op het gebied van communicatie, marketing, journalistiek of nieuwe media; 
 • Je bent een social media expert met een grafische inslag;
 • Hebt basiskennis van Photoshop en/of InDesign en Premiere en het bewerken van foto- en videomateriaal;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel Nederlands als Engels;
 • Bent op de hoogte van de ontwikkelingen en mogelijkheden op internet en social media;
 • Hebt geen probleem met flexibele werktijden en bent ook soms in het weekend of in de avond beschikbaar;
 • Woonachtig in Eindhoven of naaste omgeving.

Wat bieden wij?

‘Never a dull moment’ bij een creatieve organisatie middenin het dynamische speelveld van de media. Afwisselend werk in een even inspirerende als boeiende werkomgeving. De ene dag help je mee de communicatie rondom een hackaton uit te rollen en de volgende dag bedenk je social media acties voor een Meet Up over storytelling. We voorzien in een stagevergoeding van € 240 per maand op basis van 32 uur. 

Solliciteren

Solliciteren kan via www.mediastages.nl, klik hier. Reageren kan tot 1 januari 2017. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Renee Schmeetz, r.schmeetz@vpro.nl