De minor van het Fontys FutureMedialab zocht naar de beste verhalen en naar de invloed die technologie heeft op het vertellen van die verhalen.

De expo van Fontys FutureMediaLab duurt nog tot en met 22 januari.

start!

Het debat met als thema ‘The battle of art against the algorithm’ , onder leiding van Rene Westbroek zag de deelnemers Geert-Jan Bogaerts, (hoofd digitaal VPRO), Sander Wubben (hoofdonderzoeker Sensorjournalistiek) en Van Abbe’s special visitor (robot door Marleen Hartjes) zorgde voor een goed inzicht in kunst versus algoritmes en de vragen die in deze discussie naar boven komen. Interessante vragen werden gesteld over de capaciteiten van een robot om kunst met een ziel te maken. Marleen Hartjes, de ‘robot-begeleidster’, liet zien op welke wijze een robot kan bijdragen aan een goede kwaliteit van leven.

Een kort overzicht van de expo's:

‘Neat is what it liked’  laat zien wat er gebeurt als de angst verdwijnt en creativiteit ontstaat. Ze laten zien hoe mooi imperfectie kan zijn door een wel hele creatieve invulling..

Kopstoot’  wil mensen bewust maken van de zaken in het dagelijks leven waar ze niet direct bij stilstaan.

‘Fakecation’ laat de fantastische reis zien die je al zo lang uitstelt. De interactieve expositie laat je de mooiste bestemmingen van de wereld bezoeken.

‘Split-Second’  licht het gedrag van hufters ten opzichte van hulpdiensten toe in een belevingssimulatie.

‘What the frame!’: de overtuigingstechniek van communicatie wordt in een museumsetting geplaatst om bewustzijn te creëren.

‘Mind triction’ werpt een blik op een andere beleving van verhalen vertellen.