VPRO Medialab is hiring! We hebben een vacature voor een stagiaire (online) redactie & productie per 1 februari 2020

Over VPRO Medialab

Ons medialandschap is in sneltreinvaart aan het veranderen. Daarom heeft VPRO per april 2015 het VPRO Medialab opgericht. Met het lab wil VPRO verkennen hoe nieuwe technologien kunnen worden ingezet om verhalen te vertellen én kruisbestuiving opzoeken met andere disciplines. Door middel van innovatieve projecten onderzoeken we de nieuwste manieren waarop media kan worden gemaakt én gebruikt.

Vacature: meewerkstage (online) redactie/productie VPRO Medialab (32/36 uur)

Per 1 februari 2020 (startdatum in overleg) zijn wij opzoek naar een hbo-stagiair (online) redactie en productie voor 32/36 uur voor minimaal 4 maanden. Het betreft een meeloopstage. Het is niet mogelijk om een afstudeerstage te faciliteren.

Werkzaamheden

Je ondersteunt de eindredacteur en communicatieadviseur bij de (online) communicatie en werkt samen met de producer in de voorbereidingen en uitvoering van verschillende evenementen. Je krijgt inzicht in het communicatieproces van grote projecten en leert in no time evenementen van A tot Z organiseren.

Het precieze takenpakket wordt in samenwerking met de opleiding, de student en VPRO Medialab samengesteld. De dagelijkse werkzaamheden bestaan in ieder geval uit:

In samenwerking met de eindredacteur en communicatieadviseur mede opzetten en uitvoeren van project- en communicatieplannen. Hieronder valt onder andere:

  • Meewerken aan het up-to-date houden van content kalender van de social mediakanalen VPRO Medialab;
  • Schrijven en redigeren van websiteteksten, verzamelen en bewerken van foto- en videomateriaal voor de website en deze up to date houden via het CMS;
  • Schrijven van nieuwbrief-items, bewerken van afbeeldingen en verzenden van nieuwsbrief;

In samenwerking met de producer mede produceren en realiseren van diverse events. Je zult onder andere:

  • actief meedenken over vorm en inhoud van de activiteiten;
  • (mede) de uitvoering van de events coördineren of hierbij ondersteunen;
  • planningen, draaiboeken, etc. maken t.b.v. de events.

Profiel

Het is een veelzijdige stage in een kleine organisatie waar heel veel gebeurt. Hiervoor zoeken we iemand die werkervaring op wil doen, van aanpakken weet, meedenkt en zelfstandig kan werken. Je hebt affiniteit met media innovatie, cultuur en technologie. Sleutelwoorden: uitstekende schrijfvaardigheden, accuraat, creatief, zelfstandig, initiatiefrijk, proactief.

 • Hoge mate van zelfstandigheid;
 • Bent gestructureerd, secuur en kunt goed communiceren;
 • Studeert aan een Hbo- of Wo-opleiding op het gebied van nieuwe media, cultuur, journalistiek, communicatie of eventmanagement;
 • Hebt basiskennis van Photoshop en/of InDesign en Premiere en het bewerken van foto- en videomateriaal;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel Nederlands als Engels;
 • Bent op de hoogte van de ontwikkelingen en mogelijkheden op internet en social media;
 • Hebt geen probleem met flexibele werktijden en bent ook soms in het weekend of in de avond beschikbaar.

Wat bieden wij?

‘Never a dull moment’ bij een creatieve organisatie middenin het dynamische speelveld van de media. Afwisselend werk in een even inspirerende als boeiende werkomgeving. De ene dag help je mee de online communicatie rondom een hackathon uit te rollen en de volgende dag coördineer je een team van vrijwilligers tijdens een ander evenement.

We voorzien in een stagevergoeding. De stageplek is bij de VPRO te Hilversum. 

Solliciteren

Solliciteer direct op Mediastages

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Rens Mevissen: r.mevissen@vpro.nl