4 jaar vpro medialab

Sinds 2015 verkent VPRO Medialab het verhalend potentieel van nieuwe technologie. In dit boekje geven we een beeld in de inzichten, lessen, projecten en netwerken die de eerste vier jaar van het VPRO Medialab opleverden.

Technologieën en platforms ontwikkelen zich razendsnel: hoe kan de publieke omroep deze op creatieve wijze inzetten om verhalen te vertellen? 

Van 2015 tot zomer 2018 verkende VPRO Medialab dat vanuit Eindhoven als standplaats, sindsdien leidt het lab een reizend bestaan. Deze overgang grepen we aan om in een publicatie -voor de verandering een heerlijk analoog boek -  onze projecten, netwerken en inzichten van de afgelopen jaren te delen. 

Lees een pdf van het boekje hierboven. Geinteresseerd in een fysiek exemplaar? Mail naar medialab@vpro.nl

Het VPRO Medialab gelooft in 'learning by doing'. Uit het samenbrengen van talentvolle professionals uit diverse disciplines met VPRO-mediamakers ontstaat inspiratie, kruisbestuiving, schuring; worden aannames uitgedaagd en filterbubbels doorgeprikt.

nieuwe koers vanaf 2019

Van april 2015 t/m medio 2018 had het VPRO Medialab een vaste locatie op Strijp-S in Eindhoven en nauwe samenwerkingen ontwikkeld met het Eindhovens design- en tech-ecosysteem. Vanaf 2019 is de focus niet meer ‘Eindhoven-only’, maar trekken we het land in. Dit sluit Eindhoven en Brabant niet uit: niet de locatie, maar passende inhoud en samenwerkingspartners worden leidend in de projecten. Per productie is een andere thuisbasis mogelijk. Het correspondentieadres is binnen de VPRO in Hilversum.
Lees meer over de aanleiding voor de nieuwe koers.