team

team

VPRO Medialab maakt onderdeel uit van de afdeling Digitaal van VPRO. Afdeling Digitaal bouwt en onderhoudt de websites en apps van VPRO, is op de hoogte van de laatste trends en implementeert deze in nieuwe mediaformaten en distributievormen. We stellen ons graag aan je voor!

Ton van Gool - Eindredacteur

Ton van Gool heeft een groot hart voor kunst en cultuur en met name voor de spannende relatie tussen kunst en technologie. Ton werkte onder meer als Projectleider Cultuur Strijp-S, was directeur en curator van MU en directeur en promoter van poppodium De Effenaar. Tevens was hij een van de oprichters van STRP Biënnale en van Baltan Laboratories.

Ton is eigenlijk altijd op zoek naar innovatie, naar nieuwe ideeën en concepten en is bij het Medialab dus helemaal op zijn plaats. Als eindredacteur gaat Ton het Medialab verder uitbouwen, breder bekend en transparanter maken en meer inhoudelijke focus aanbrengen. Neem vooral contact op met Ton als je een goed plan hebt! 

t.van.gool@vpro.nl

Samantha Castano - producer

Samantha is VPRO Medialab’er van het eerste uur en als producer de rechterhand van Ton. Ze houdt het zakelijk reilen en zeilen van het lab in het oog: de planning van projecten, het maken en bewaken van budgetten en de productie van evenementen. Samantha studeerde af aan de Universiteit Leiden in de richting Digital Access to Cultural Heritage. Daarna werkte ze als projectleider bij Premsela, Het Nieuwe Instituut en freelance vanuit haar eigen onderneming, waar ze o.a. tentoonstellingen, conferenties, publicaties, een cursusprogramma ontwikkelde. Samantha houdt van vrolijke vormgeving, fish ’n chips voor lunch, verre reizen. Je kunt Samantha regelmatig vinden in het zwembad en bij pilates. Mail Samantha.

Sarie Hermens - Labassistent

Sarie ondersteunt het VPRO Medialab op organisatorisch, productioneel en communicatievlak. De ene week produceert ze een tweedaagse hackaton rondom data en algoritmes en de week erna handelt ze financiële administratie voor het VPRO Medialab af.

s.hermens@vpro.nl 

Renee Schmeetz – Communicatieadvieur

Met een bachelor Communicatie en master Kunst- en Cultuurwetenschappen is werken op het snijvlak van publiciteit, nieuwe media en cultuur voor Renee een gouden combinatie. Voordat ze als communicatieadviseur bij VPRO Medialab aan de slag ging, werkte ze ruim vijf jaar als freelance marketeer en projectmanager. Zo kreeg ze een kijkje in de keuken van podiumplekken, gezelschappen, festivals en culturele instellingen als Parktheater Eindhoven, Opera Zuid, STRP en Kunstbalie. Een baan in loondienst leek haar altijd wat eng, maar bij de VPRO durfde ze het wel aan. Renee heeft een voorliefde voor vintage spullen, whatsappt het liefst in gifjes en kent (bijna) alle filmpjes van Rembo en Rembo uit haar hoofd. Mail Renee.

Extended team

Het VPRO Medialab team staat er niet alleen voor. We hebben een extended team, dat bestaat uit medewerkers van VPRO die regelmatig een bijdrage leveren aan het programma en/of de organisatie van VPRO Medialab. Het extended team bestaat uit : Leonieke Verhoog (cross-mediaal conceptontwikkelaar), Annelies Termeer (projectleider afdeling Digitaal), Geert-Jan Bogaerts (hoofd afdeling Digitaal), Wim Amels en Vera Lentjes (fonds- en sponsorwerving), Marcus van der Zwaag (In Bedrijf), Gerben van Heijningen, (producer afdeling Digitaal), Lex Lake (officemanager afdeling Digitaal), GertJan Kuijper (manager projectleiders afdeling Digitaal).