team

VPRO Medialab bestaat uit een eindredacteur en producer. We stellen ons graag aan je voor!

VPRO Medialab maakt onderdeel uit van de afdeling Innovatie en Digitale Media van VPRO. De afdeling Innovatie en Digitale Media bouwt en onderhoudt de websites en apps van VPRO, is op de hoogte van de laatste trends en implementeert deze in nieuwe mediaformats en distributievormen. VPRO Medialab bestaat uit twee vaste medewerkers en een stagiaire. Daarnaast werken we nauw samen met een extended team en adviesraad, de Medialab Minds. 

het team

Annelies Termeer

Eindredacteur

Als eindredacteur houdt Annelies Termeer zich bezig met de inhoudelijke lijn van het VPRO Medialab. Ze is gefascineerd door de steeds veranderende verhouding tussen mens en technologie en zoekt altijd nieuwe manieren van verhalen vertellen. Ze is dol op gekke experimenten, waarbij zij wel altijd een scherp oog probeert te houden op de ervaring van de gebruiker. Eerder was zij projectleider en conceptontwikkelaar bij VPRO Digitaal. In die rol werkte zij onder meer aan Super Stream Me, VPRO Zwelgplek, de dagelijkse app VPRO Koos en interactieve YouTube film Love & Engineering. Daarvoor was zij werkzaam bij filmmuseum EYE, documentairefestival IDFA en bij de Amsterdamse Museumnacht als co-directeur. Naast de digitale wereld houdt ze ook erg van analoge zaken als film, yoga, koffie, reizen en haar moestuin.

a.termeer@vpro.nl

Samantha Castano

Producer

Samantha is VPRO Medialab’er van het eerste uur en als producer de rechterhand van Ton. Ze houdt het zakelijk reilen en zeilen van het lab in het oog: de planning van projecten, het maken en bewaken van budgetten en de productie van evenementen. Samantha studeerde af aan de Universiteit Leiden in de richting Digital Access to Cultural Heritage. Daarna werkte ze als projectleider bij Premsela, Het Nieuwe Instituut en freelance vanuit haar eigen onderneming, waar ze o.a. tentoonstellingen, conferenties, publicaties, een cursusprogramma ontwikkelde. Samantha houdt van vrolijke vormgeving, fish ’n chips voor lunch, verre reizen. Je kunt Samantha regelmatig vinden in het zwembad en bij pilates.

S.Castano@vpro.nl

Extended team

Naast het kernteam zijn er medewerkers van VPRO die regelmatig een bijdrage leveren aan het programma en/of de organisatie van VPRO Medialab. Het extended team bestaat uit : Leonieke Verhoog (cross-mediaal conceptontwikkelaar), Geert-Jan Strengholt (cross-mediaal conceptontwikkelaar), Geert-Jan Bogaerts (hoofd afdeling Innovatie en Digitale Media), Wim Amels (fonds- en sponsorwerving), Marcus van der Zwaag (In Bedrijf), Gerben van Heijningen (producer afdeling afdeling Innovatie en Digitale Media), Lex Lake (officemanager afdeling afdeling Innovatie en Digitale Media).