team

team

VPRO Medialab bestaat uit een eindredacteur, producer, communicatieadviseur, lab assistent en stagiaire. We stellen ons graag aan je voor!

VPRO Medialab maakt onderdeel uit van de afdeling Digitaal van VPRO. Afdeling Digitaal bouwt en onderhoudt de websites en apps van VPRO, is op de hoogte van de laatste trends en implementeert deze in nieuwe mediaformts en distributievormen. VPRO Medialab bestaat uit vier vaste medewerkers en een stagiaire. Daarnaast werken we nauw samen met onze collega’s in Hilversum.

het team

Ton van Gool

Eindredacteur

Ton heeft een groot hart voor kunst en cultuur, vooral voor de relatie tussen kunst en technologie. Hij is altijd op zoek naar innovatie en nieuwe concepten en zit bij VPRO Medialab dus helemaal op zijn plek. In het verleden werkte Ton als Projectleider Cultuur Strijp-S, waar hij dit voormalige Philips terrein, samen met vele anderen, tot creatief hart van Eindhoven omtoverde. In een verder verleden was Ton directeur en curator van kunstruimte MU en programmeur en directeur van poppodium de Effenaar. Daar dronk hij in de jaren ’80 af en toe eens een biertje met leden van The Cure en Talking Heads. Ook is hij één van de oprichters van STRP Biënnale en Baltan Laboratories.

T.van.Gool@vpro.nl

Samantha Castano

Producer

Samantha is VPRO Medialab’er van het eerste uur en als producer de rechterhand van Ton. Ze houdt het zakelijk reilen en zeilen van het lab in het oog: de planning van projecten, het maken en bewaken van budgetten en de productie van evenementen. Samantha studeerde af aan de Universiteit Leiden in de richting Digital Access to Cultural Heritage. Daarna werkte ze als projectleider bij Premsela, Het Nieuwe Instituut en freelance vanuit haar eigen onderneming, waar ze o.a. tentoonstellingen, conferenties, publicaties, een cursusprogramma ontwikkelde. Samantha houdt van vrolijke vormgeving, fish ’n chips voor lunch, verre reizen. Je kunt Samantha regelmatig vinden in het zwembad en bij pilates.

S.Castano@vpro.nl

Sarie Hermens

Labassistent

Sarie produceert verschillende evenementen van VPRO Medialab zoals de Bliksem en Donderdagen, de Hackathons en DDW projecten. Daarnaast ondersteunt ze bij alle andere projecten en is ze officemanager van VPRO Medialab. Hiervoor was Sarie freelancer extraordinaire: van communicatie bij STRP tot oprichter en coördinator van stadstuin Garden Mania, van fotografieklussen in de cultuursector tot projectmanagement voor o.a. Baltan Laboratories, Brainportpark, MU en Down the Rabbit Hole Festival. Ook organiseert zij graag haar eigen projecten zoals een pop-up restaurant in Milaan of een tuin-restaurant op warme zomerdagen. Je kunt bij Sarie altijd terecht voor een spannend reisverhaal of lekker recept.

S.Hermens@vpro.nl

Renee Schmeetz

Communicatieadviseur

Met een bachelor Communicatie en master Kunst- en Cultuurwetenschappen is werken op het snijvlak van publiciteit, nieuwe media en cultuur voor Renee een gouden combinatie. Voordat ze als communicatieadviseur bij VPRO Medialab aan de slag ging, werkte ze ruim vijf jaar als freelance marketeer en projectmanager. Zo kreeg ze een kijkje in de keuken van podiumplekken, gezelschappen, festivals en culturele instellingen als Parktheater Eindhoven, Opera Zuid, STRP en Kunstbalie. Een baan in loondienst leek haar altijd wat eng, maar bij de VPRO durfde ze het wel aan. Renee heeft een voorliefde voor vintage spullen, whatsappt het liefst in gifjes en kent (bijna) alle filmpjes van Rembo en Rembo uit haar hoofd.

R.Schmeetz@vpro.nl

Pleun van Grunsven

Communicatiestagiaire

Pleun studeert communicatie aan Fontys Hogeschool Tilburg. Al van jongs af aan is ze VPRO-fan, thuis leest ze graag de verassende, inspirerende en eigenzinnige artikelen in de VPRO gids. Tijdens haar studie is ze er achter gekomen dat haar interesse ligt bij nieuwe media. Het VPRO Medialab past dan ook perfect bij haar. Tijdens haar stage ondersteund ze communicatieadviseur Renee. Ook doet ze onderzoek en helpt ze met alle activiteiten van het Lab. Pleun bezoekt in haar vrije tijd het liefst steden en musea.

P.van.Grunsven@vpro.nl

Extended team

Het VPRO Medialab team staat er niet alleen voor. We hebben een extended team, dat bestaat uit medewerkers van VPRO die regelmatig een bijdrage leveren aan het programma en/of de organisatie van VPRO Medialab. Het extended team bestaat uit : Leonieke Verhoog (cross-mediaal conceptontwikkelaar), Annelies Termeer (projectleider afdeling Digitaal), Geert-Jan Bogaerts (hoofd afdeling Digitaal), Wim Amels en Vera Lentjes (fonds- en sponsorwerving), Marcus van der Zwaag (In Bedrijf), Gerben van Heijningen, (producer afdeling Digitaal), Lex Lake (officemanager afdeling Digitaal), GertJan Kuijper (manager projectleiders afdeling Digitaal).