team

team

Het VPRO Medialab maakt onderdeel uit van de afdeling Digitaal. Digitaal bouwt en onderhoudt de websites en apps van VPRO, is op de hoogte van de laatste trends en implementeert deze in nieuwe mediaformaten en distributievormen.

Ton van Gool - Eindredacteur

Ton van Gool heeft een groot hart voor kunst en cultuur en met name voor de spannende relatie tussen kunst en technologie. Ton werkte onder meer als Projectleider Cultuur Strijp-S, was directeur en curator van MU en directeur en promoter van poppodium De Effenaar. Tevens was hij een van de oprichters van STRP Biënnale en van Baltan Laboratories.

Ton is eigenlijk altijd op zoek naar innovatie, naar nieuwe ideeën en concepten en is bij het Medialab dus helemaal op zijn plaats. Als eindredacteur gaat Ton het Medialab verder uitbouwen, breder bekend en transparanter maken en meer inhoudelijke focus aanbrengen. Neem vooral contact op met Ton als je een goed plan hebt! 

t.van.gool@vpro.nl

Samantha Castano - producer

Als producer is Samantha de rechterhand van Ton. Ze bewaakt het overzicht van het VPRO Medialab: de planning van projecten, maken en bewaken van budgetten en ook het produceren van een aantal projecten van a tot z pakt ze op. 


Samantha studeerde af aan de Universiteit Leiden in de richting Digital Access to Cultural Heritage. De daaropvolgende jaren is zij werkzaam geweest als projectleider bij Premsela, Het Nieuwe Instituut en vanuit haar eigen onderneming. Zij heeft vanuit die functie tentoonstellingen, conferenties, publicaties, een cursusprogramma en meer ontwikkeld. Samantha vindt niets leukers dan nieuwe formats ontwikkelen en in de praktijk brengen! 

​s.castano@vpro.nl

Sarie Hermens - Labassistent

Sarie ondersteunt het VPRO Medialab op organisatorisch, productioneel en communicatievlak. De ene week produceert ze een tweedaagse hackaton rondom data en algoritmes en de week erna handelt ze financiële administratie voor het VPRO Medialab af.

s.hermens@vpro.nl 

Renee Schmeetz – Communicatieadvieur

Sinds augustus versterkt Renee het VPRO Medialab team als communicatieadviseur. Met een afgeronde bachelor Communicatie en master Kunsten, publiek en de samenleving is werken op het snijvlak van publiciteit, nieuwe media en cultuur voor haar een gouden combinatie. Ze zet zich in om VPRO Medialab voor het voetlicht te brengen bij de juiste doelgroepen en pakt de communicatie op van de diverse evenementen die VPRO Medialab organiseert. 

​r.schmeetz@vpro.nl

Amanda van der Vleuten - Stagiair

Amanda studeert ICT & Media Design aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Vanuit haar studie en persoonlijke interesse houdt zij zich bezig met vormgeving, innovatie, websites, fotografie en cultuur. Een stage bij VPRO Medialab is dus op haar lijf geschreven!

Een half jaar lang ondersteunt Amanda het VPRO Medialab team als stagiaire Online communicatie.

a.vander.vleuten@vpro.nl

Boy Cornelissen - Project assistent

Boy begon bij VPRO Medialab als stagiair. Tijdens zijn stage werkte hij onder andere mee aan het opzetten van het onderzoekproject van 2017 over Wearable Technology en storytelling. Na zijn stage werkt Boy parttime bij VPRO Medialab als project assistent aan dit project. Daarnaast doet hij een master creative industries aan de Radboud Universiteit Nijmegen. 

Zijn passie voor nieuwe media en storytelling, gecombineerd met een grote interesse op het gebied van cultuur en technologie, maken dat hij altijd op zoek is naar het nieuwe en het onbekende vanuit een inhoudelijke inslag. Daarom zit Boy goed op zijn plek bij het VPRO Medialab.

Supportgroep

Het VPRO Medialab team staat er niet alleen voor. Natuurlijk hebben we onze trouwe partners die een bijdrage leveren, maar ook kunnen zij steunen op een supportgroep vanuit de VPRO. Deze collega’s denken mee over concepten, producties en veel en veel meer!

 

-          Wim Amels (Coördinator Fondsen en Sponsorwerving)
-          Leonieke Verhoog (Eindredacteur VPRO.nl)
-          Linda de Vos (Hoofd Productie)
-          Menno Drenth (Hoofd ICT)
-          Mathijn Elhorst (Manager Digitaal)
-          Diederik Hoekstra (Hoofd Marketing)
-          Jasper Koning (Webredacteur Tegenlicht)
-          Gert Jan Kuiper (Manager Projecten Digitaal)
-          Geert Rozinga (Programmamaker)
-          Karen van Dijk (Eindredacteur Dorst)
-          Melanie de Langen (Redacteur, researcher)
-          Remy van den Brand (Eindredacteur, researcher)
-          Stefan Heijdendael (Radio, Villa VPRO)
-          Bella Boender (Eindredacteur vpro.nl)