Pry - Veldwerk #1

Een verhaal op de tast

Leonieke Verhoog ,

In Veldwerk#1 aandacht voor Pry, een ‘exploratory experience’ over een veteraan uit de Golfoorlog. De app is een kruising tussen een game, interactieve video en een eBook: ‘a book to watch and a film to touch’. Leonieke Verhoog spreekt met Samantha Gorman, een van de makers van Pry, over deze bijzondere vorm van storytelling…

Onbetrouwbare herinneringen

In Veldwerk#1 dus een heel bijzondere app: Pry. De makers noemen het zelf een ‘exploratory experience, a book to watch and a film to touch’, een kruising tussen een game, interactieve video en een eBook.

Leonieke: “Ik ben vooral erg gecharmeerd van de interactie waarmee drie verhaallijnen worden verteld over het hoofdpersonage James, een veteraan uit de Eerste Golfoorlog. Start je de app dan zie je een video over James. Door op het scherm je vingers uit elkaar te schuiven, open je James’ ogen en kijk je naar het heden. Knijp je ze dicht, dan zit je in zijn huidige gedachten en knijp je het nog verder dicht, dan kom je in zijn (soms onbetrouwbare) herinneringen. “

“De verhaallijnen lopen parallel aan elkaar en je moet dus kiezen als kijker welke route je neemt. De hele ervaring duurt 20 tot 40 minuten, afhankelijk van hoeveel je op onderzoek uitgaat in de hoofdstukken en je bepaalt dus zelf hoe je het beleeft. Het verhaal wordt daardoor verteld zoals dat niet kan op televisie of radio.”

“Ik spreek met Samantha Gorman van Tender Claws, een van de twee makers van Pry, over hun werkwijze. Tender Claws is een bedrijf uit Los Angeles dat nieuwe media-ervaringen ontwerpt op het gebied van kunst, games en technologie.”

Pry van Tender Claws

Pry werd gemaakt door Samantha Gorman en Danny Cannizzaro van Tender Claws

Meer over Pry op hun site.

Download Pry voor iOS (iPad of iPhone) https://tenderclaws.com/pry (€3,49)