In Veldwerk#2 een gesprek met Aaron Koblin, maker van de VR beleving Life of Us, waarin je op een speelse manier de stappen in de evolutie lichamelijk beleeft. Kruip in de huid van verschillende prehistorische karakters en maak een reis door de evolutie samen met je vrienden.

Een evolutionaire ontdekkingsreis als multi-player VR game

Leonieke: "Iets worden wat je niet bent. Dat is de kern van Life of Us, een Sociale Virtual Reality ervaring die mij voor het eerst echt het gevoel gaf dat ik het samen met anderen beleefde, en bovendien dat ik zelf ook echt iemand of iets anders wás! Ik voelde me achtereenvolgens  amoebe,  prehistorisch vogel, aap en uiteindelijk posthumane robot. Het is een project waarin gespeeld wordt met je zelfbeeld, met tijd en ruimte, en de band en interactie die je met je vrienden kunt voelen."

In Veldwerk#2 spreekt Leonieke met de maker Aaron Koblin, één van haar helden in de digitale cultuur. Je zou Koblin kunnen kennen van het project The Sheep Market, waar hij 10.000 mensen met Amazon Mechanical Turk een schaap liet teken. Of van de bizarre Arcade Fire videoclip The Wilderness Downtown, die zich via Google Maps helemaal afspeelt op de plek waar je zelf geboren bent.

Aaron Koblin vormt samen met de beroemde filmmaker Chris Milk het experimentele VR-productiebureau Within en samen produceerden zij Life of Us, mét muziek van Pharrell Williams!

De VR-beleving van Life of Us is helaas nog niet thuis in de huiskamer te spelen, maar wordt nog steeds regelmatig op festivals vertoond als location based installatie. Within werkt aan een interactieve en sociale VR-opvolger van Life of Us die in 2019 uit zal komen en die wel voor de consumentenmarkt zal zijn.

Life of Us van Within

Life of Us werd gemaakt door Aaron Koblin en Chris Milk voor Within.

 

Meer over Within VR/AR Productions op: www.with.in/

Meer over Life of Us: www.zacharyrichter.com/life-of-us

Meer over Aaron Koblin: www.aaronkoblin.com/

Meer over The Sheep Market: www.aaronkoblin.com/project/the-sheep-market/

Meer over The Wilderness Downtown: www.aaronkoblin.com/project/the-wilderness-downtown/