Op 31 mei en 1 juni 2022 verkent VPRO Medialab innovatieve manieren van eventbeleving. Teams gaan twee dagen aan de slag met een casus en presenteren aan het einde van de hackathon hun resultaten. Locatie van deze hackathon is dB's in Utrecht.

Tijdens corona hebben we menig festival en event online beleefd - wat misten we daarbij de collectiviteit en onverwachte ontmoetingen! Logisch dat iedereen nu dolblij is dat ze weer dicht op elkaar gepakt linksvoor kunnen staan. Maar die online ervaringen hadden tegelijkertijd ook voordelen, denk aan toegankelijkheid, geen reistijd en CO2-uitstoot, geen oordoppen nodig. En ze gaven een impuls aan nieuwe creatieve vormen van beleven en verbinden.

In deze hackathon gaan we in gecombineerde teams van omroepen en festivals/events zoeken naar innovatieve manieren van eventbeleving, waar de live en online werelden elkaar ontmoeten en versterken en die meerwaarde heeft voor publiek. Hoe breng je onsite en online bezoekers met elkaar in contact? Welke hybride vormen zijn denkbaar? Simultaan, synchroon, decentraal? En welke tools zijn beschikbaar om dit op een open manier te kunnen doen?

Pitches op het NPO Innovatiefestival

In twee dagen creëren de gecombineerde teams een prototype of concept voor hun samenwerking. Deze worden gepitcht aan een professionele jury tijdens het NPO Innovatiefestival in De Vorstin op donderdag 2 juni. Het winnende team maakt kans op doorontwikkeling van hun concept door middel van een validatie i.s.m NPO Innovatie.

Jury

Lilian Stolk

Mede-oprichter van The Hmm, een platform over internet cultuur

Simone Mutsaers

Innovatie-onderzoeker bij NPO Innovatie

...

Het derde jurylid wordt binnenkort bekend gemaakt