Op 20 en 21 februari 2020 verkennen het VPRO Medialab en Forum Groningen samen de creatieve kracht van Artificial Intelligence. Zou AI een videoclip kunnen maken?

In deze 10e hackathon van VPRO Medialab focussen we op AI. De context: voor het AI Songfestival is olv VPRO Medialab een typisch Nederlands Eurovisie Songfestival-nummer in de maak. Dit keer alleen niet door mensen gecomponeerd, maar door AI. En dit AI-nummer heeft natuurlijk ook AI-visuals nodig! In deze hackathon gaan deelnemers in multidisciplinaire teams de uitdaging aan om in twee dagen een concept voor een videoclip bij dit Songfestival-lied te maken, met behulp van AI. Als basis is een dataset van oer-Hollands filmmateriaal uit het Open Beelden-archief beschikbaar, waarop de teams technieken als gegenereerde animatie, deep fake of beeldherkenning los kunnen laten.

Aan het eind van twee dagen worden de video-concepten gepitcht en beoordeeld door een professionele jury tijdens de publiek toegankelijke Open Demo’s.

De inschrijving voor de hackathon is inmiddels gesloten. 

Open Demo’s
Benieuwd naar de resultaten? De hackathon wordt afgesloten met de Open Demo's: hier pitchen de teams hun concept voor de jury en het publiek, en wordt de winnaar gekozen. De Open Demo's zijn voor iedereen toegankelijk, dus wees welkom om te komen kijken! Meld je wel hier even aan . Toegang is gratis.
Vrijdag 21 feb om 16.30 uur, gevolgd door een borrel.

Prijs
Het winnende team maakt kans om in samenwerking met VPRO Medialab de echte videoclip van het Nederlandse AI Songfestival-nummer te produceren.

Expositie AI: More than Human in Forum Groningen

Deze hackathon organiseren we in samenwerking met Forum Groningen vanwege de grote expositie over kunstmatige intelligentie die daar van december 2019-mei 2020 te zien is: AI: More than Human.

AI: More than Human, een samenwerking met het Londense Barbican Centre, biedt een uitgebreide inkijk in de nieuwe wereld met kunstmatige intelligentie. Welke impact heeft AI op ons leven? Wat betekent het om mens te zijn? Wat is bewustzijn? En hoe kunnen mens en machine samenwerken?