Tijdens de 11e hackathon van VPRO Medialab, op 15 en 16 april 2021, worden we creatief met nieuwsbrief.

Nieuwsbrieven worden steeds populairder. Maar de meeste nieuwsbrieven zijn bij uitstek eenrichtingsverkeer. Zou er meer interactie mogelijk zijn met een nieuwsbrief? Zou het een tool kunnen zijn voor dialoog met je achterban; niet alleen zenden maar ook ontvangen? Hoe versterk je het gevoel bij nieuwsbrieflezers dat ze een community vormen met de andere abonnees? Wat is de essentie van een nieuwsbrief en zijn andere verschijningsvormen of platforms denkbaar - via chat, Clubhouse of juist handgeschreven post? Is er een leven denkbaar voor een nieuwsbrief buiten je inbox?  

Wanneer en waar? 
De hackathon duurt anderhalve dag en vindt geheel online plaats.
Do 15 april: ca. 13.00-18.00u
Vr 16 april: ca. 10.00-18.00u

Voor wie? 
Anderhalve dag samen met andere creatievelingen in een probleem duiken, hersens kraken, dingen maken, nieuwe connecties opdoen en kans maken op een tof project binnen de publieke omroep? Deelname aan de hackathon staat open voor geïnteresseerde designers, coders, journalisten, content makers van binnen de publiek omroep en daarbuiten.  
Prijs
Het winnende team maakt kans op doorontwikkeling van hun concept in samenwerking met VPRO of een andere omroep en NPO Innovatie. 

Jury
De pitches van de teams worden beoordeeld door een professionele jury. De juryleden:
Annica Peeters - Hoofd Team Online bereik en interactie van de VPRO.
Elger van der Wel - Online media-adviseur, eigenaar van wekelijkse media-nieuwsbrief Elger.
Dylan van Rijsbergen - Senior digital innovation adviseur bij NPO Innovatie. 

Publieke waarde
In deze hackathon willen we zoveel mogelijk werken met tools die voldoen aan publieke waarden, en dus zorgvuldig met de data en privacy van gebruikers omgaan. Het Public Spaces-manifest is daarbij uitgangspunt, lees het hier.

 

Online hackathon - hoe dan?

Het wordt voor ons, dankzij corona, de eerste hackathon-editie die volledig online plaatsvindt. In samenwerking met moderators en online experts Jekke Mink en Jing Foon Yu gaan we ervoor zorgen dat de online editie net zo inspirerend en gezellig wordt als de voorgaande live edities. Dus geen eindeloze Teams-meetings, beloofd.