VPRO Jeugd maakt al jaren mooie en experimentele programma’s voor radio en tv. Met alle technologische mogelijkheden die kinderen nu voorhanden hebben, vinden we het tijd voor VPRO Medialab en VPRO Jeugd om de handen ineen te slaan en samen te duiken in innovatieve storytelling-vormen voor kinderen (8-12 jaar).

Kinderen horen continue over alle ellende in de wereld: plastic soep, burgeroorlog, pesten. De kernvraag was deze hackathon: hoe kan innovatieve tech/media kinderen helpen om iets te DOEN? Om een verschil te maken? Om actie te voeren of zelfs een kleine revolutie te ontketenen?

Op 13 en 14 december 2018 stonden ter plekke gevormde, multidisciplinaire teams voor de uitdaging om in twee dagen een werkend prototype, pilot of uitgewerkt concept te ontwikkelen en te pitchen aan een professionele jury én een kinderjury. 

Vind jij dit tof?

Ben je een filmmaker, game-ontwerper, ontwikkelaar of designer? Hackathon #8 is nu voorbij, maar niet getreurd: houd onze social media en website in de gaten en meld je aan voor de volgende hackathon! 

hack mee!

Voor hackathon #8 zijn de aanmeldingen gesloten. Had je graag meegedaan? Houd onze social media en website in de gaten en meld je aan voor de volgende hackathon! 

We zijn voor deze Hackathon op zoek naar nieuwsgierige en enthousiaste deelnemers. Creatieve ontwikkelaars op het vlak van innovatie, naar originele denkers en (concept)ontwikkelaars, naar codeurs, programmeurs, designers en andere technische pioniers die de nieuwe ideeën die ontstaan meteen kunnen omzetten in werkende prototypes. Meld je hier aan.

Let op: zijn maximaal 25 plekken. Bij te veel aanmeldingen maken wij een selectie op basis van diversiteit aan vaardigheden. Je aanmelding is nog niet meteen definitief. Je ontvangt een bevestiging van VPRO Medialab per mail. Deelname is gratis.

Maaltijden, drankjes en snacks zijn inbegrepen. Reiskosten kunnen achteraf gedeclareerd worden. Voor meer informatie kun je mailen naar medialab@vpro.nl.

jury

De prototypes van de teams die meedoen aan de hackathon werden beoordeeld door een kinderjury en een VPRO-jury.

openbare eindpresentatie en borrel

Aan het einde van dag twee op vrijdag 14 december presenteerden de teams hun prototypes aan elkaar én aan de jury. Tijdens deze Open Demo's kregen de creatieve concepten een podium en publiek. Iedereen die geïnteresseerd was naar de uitkomsten was welkom!

Praktische informatie
Datum: vrijdag 14 december
Tijd: 16:00
Locatie: VPRO

meer van het medialab