home smart home shorts

In samenwerking met VPRO Drama en getalenteerde filmmakers produceerde VPRO Medialab drie shorts die scenario's schetsen van ons samenleven met slimme apparaten in de nabije toekomst. Deze waren te zien als onderdeel van de Home Smart Home expo in het Albert van Abbehuis in Eindhoven.

bekijk de films hier

MAYA

Tom’s digitale assistent weet eerder dan hij dat zijn vriendin hem gaat dumpen. Zij begint maatregelen te nemen om de klap voor Tom te verzachten - maar helpen deze hem nou of werken ze juist tegen hem?

RITA

Vluchteling Amina leert Nederlands praten met haar RITA-device die haar taal en uitspraak verbeterd, maar Amina komt in opstand als blijkt dat dit apparaat niet alleen haar taal beïnvloedt, maar ook haar manier van denken en leven.

ALEX

In de jaren ‘70 ontvangt Peter de eerste primitieve uitgave van een smart speaker: ALEX. ALEX houdt zijn baas nauwlettend in de gaten en verkoopt zoveel mogelijk data door zonder dat zijn baas daar vanaf weet. Maar wanneer Peter doorkrijgt dat er iets niet klopt, is het de vraag of hij nog wel zonder ALEX kan leven.

making of

Achter de schermen bij VPRO Medialab Home Smart Home. Leer meer over de achtergrond van dit project, dat de mogelijke impact van het samenleven met smart devices verkent. Kijk mee op de set en in de smart homes van korte films MAYA, ALEX en RITA en leer de filmmakers kennen.