bezuinigen met big data

Nog steeds sceptisch over big data als je er geld mee kan besparen?

De Europese overheidsuitgaven voor gezondheidszorg en langdurige zorg zullen naar verwachting toenemen met een derde tegen 2060.

Volgens de Big Data Value Association levert een verbetering van de productiviteit van de gezondheidszorg een bespraring op ten hoogte van 2% van het Bruto Binnenlands Product. Dat komt overeen met een besparing van 330 miljard euro op basis van de cijfers van Europa voor 2014.

Technologieën die gebruik maken van Big Data hebben al wat effect gehad op gebieden die verband houden met gezondheid en zorg. Denk bijvoorbeeld aan medische diagnose aan de hand van databases aan afbeeldingsgegevens, of het kwantificeren van levensstijlgegevens in de fitnessindustrie.

Big Data biedt echter ook volop mogelijkheden op het gebied van Value-Based Health Care (het maximaliseren van de waarde van zorg voor de patiënt en het reduceren van de zorgkosten), precisiegeneeskunde, lifestyle als medicijn of klinisch onderzoek op basis van Big Data. In het rapport van de Big Data Value Association valt te lezen: “Het gebruik van Big Data is de snelste, minst dure en meest effectieve mogelijkheid om de gezondheid van mensen te verbeteren.”

Lees hier het volledige onderzoeksrapport van Big Data Value Association.