digitale pil

Bijna vijftig procent van de patiënten neemt medicijnen niet in zoals voorgeschreven. Een digitale pil mét camera houdt in de gaten of jij je wel aan de regels van de dokter houdt.

De zogenaamde ‘ingestibles’ zijn digitale pillen die bedekt zijn met verteerbare metalen, zoals koper en magnesium, en zijn ingebed in een gewone tablet.

De pil lost op in je maagzuur, waardoor er een signaal wordt afgegeven aan een speciale pleister op je lichaam. Deze pleister communiceert dan weer via Bluetooth met een app op je smartphone. Ingestibles kunnen niet alleen je belangrijkste organen monitoren, maar vertellen je ook wanneer je je medicatie voor het laatst hebt ingenomen. Ze helpen artsen bij hun onderzoek en kunnen levensreddend zijn bij het behandelen van chronische aandoeningen: bijna vijftig procent van de patiënten blijkt hun medicijnen niet zoals voorgeschreven in te nemen. De pillen kunnen ook bedrijven helpen om beter voor werknemers te zorgen, bijvoorbeeld door een welzijnsprogramma op maat aan te bieden. Welke gevolgen deze toepassing heeft voor de privacy van patiënten en werknemers is nog onduidelijk.

Lees meer over 'ingestibles' op de website van The Guardian.