knipperend klikken

Samsung ontwikkelt superslimme contactlenzen die filmpjes kunnen opnemen, afspelen en opslaan. En het enige dat je daarvoor hoeft te doen is met je ogen knipperen.

De ingenieurs van Samsung werken momenteel aan iets wat we tot nu toe alleen uit science fiction kennen: slimme contactlenzen voorzien van een display en een ingebouwde camera.

Hoewel het nog in de vroege ontwikkelingsstadia is, is de oogbolbekleding bedoeld om een nóg betere Augmented Reality-ervaring te bieden, dan bijvoorbeeld de Google Glasses. Op de toepassing is vorig jaar octrooi verleend, maar naar verluidt is ook Google bezig een soortgelijke lens te ontwikkelen. De lenzen hebben een speciaal beeldscherm dat beelden rechtstreeks naar de ogen van de drager verzendt, een camera, een speciaal ontworpen antenne en diverse kleine bewegingssensoren. Volgens de ontwikkelaars worden de verschillende delen van de contactlens geregeld door het knipperen van de ogen. De geprojecteerde data op het beeldscherm kunnen gekoppeld worden aan een extern apparaat, zoals een smartphone.

Lees meer over de lenzen op techblog Hexapolis.