wearables voor senioren

Loopt je oudtante nog steeds met zo'n suffe alarmknop om haar nek? Goed nieuws: de nieuwste wearables voor ouderen zijn fashionable.

De draagbare sensoren voor ouderen zijn niet meer lelijk, onhandig en ingewikkeld, maar juist gebruiksvriendelijk, discreet en krachtig.

Samsung werkt momenteel aan 'slimme' omgevingen voor senioren die gezondheidssensortechnologie bevatten, maar ook helpen om apparaten, sloten en gloeilampen op afstand te bedienen. “Op de eerste plaats moeten dit wearables zijn waar de senior zich zelf comfortabel bij voelt”, zegt dr. Dave Rhew, hoofd Gezondheidszorg en Fitness van Samsung Electronics America in een interview. De sensoren kunnen bijvoorbeeld hartslag en bloeddruk controleren, maar kan zich ook richten op het effectief monitoren van gezondheids- en leefstijlinterventies. Een ander recent voorbeeld van een wearable voor ouderen zijn de sensoren van Zanthion. Deze kunnen als fraai vormgegeven accessoire gedragen worden om de nek, of aan de riem gekoppeld worden. De wearable houdt bij of de senior (genoeg) actief is, en hoelang het duurt voordat het verplegend personeel reageert op een oproep van de gebruiker.

Lees meer over de mogelijkheden van wearables voor senioren op nieuwssite Seniorhousingnews.com.