Hackathons

Kom tot vernieuwing met een hackathon

Treed met ons buiten de gebaande paden en kom tijdens een VPRO Medialab Hackathon tot nieuwe inzichten, ideeën en concepten binnen 24 of 48 uur.

Samen aan oplossingen werken

VPRO Medialab organiseert hackathons waarin de deelnemers samen aan oplossingen werken, gebaseerd op vraagstukken rondom jouw thema of technologie. Wij zijn verantwoordelijk voor de gehele productie zodat je zelf, samen met de deelnemers, het maximale uit de hackathon haalt. Tijdens onze hackathons verbinden we technologische netwerken, creatieve makers en kritische denkers met elkaar en creëren zo nieuwe concepten. 

Wij zijn de expert in het organiseren van hackathons op het snijvlak van technologie, media en social impact. Grensverleggend, dwars, en creatief -, typisch VPRO.

Programma

Het programma bestaat uit diverse activiteiten, zoals het brainstormen over nieuwe concepten, het uitwerken van eerste (technische) prototypes en het presenteren en bediscussiëren van de concepten. Medewerkers van de afdeling digitaal van VPRO organiseren en begeleiden de hackathon; kennis en ervaring waar u gebruik van kunt maken.

Wat we uit handen kunnen nemen?

  • Gehele logistieke productie: locatie, catering, technische setup;
  • Werven en uitnodigen van deelnemers met de juiste expertisemix, aangevuld met een aantal mentoren;
  • Evenementen timing, managen proces, begeleiding en beoordeling;
  • Eén senior projectmanager van VPRO voor het in goede banen leiden van het evenement.

Waarom zou ik een hackathon organiseren?

  • Hackathons hebben zich bewezen als de basis voor nieuwe ideeën. Het is een goede tool om het creatieve en probleemoplossende vermogen van de deelnemers te stimuleren;
  • De tijdslimiet in een hackathon dwingt de deelnemers om hun visionaire concepten te distilleren tot handige oplossingen;
  • Externen kunnen een frisse visie op zakelijke uitdagingen, producten en organisatie geven; 
  • Een hackathon is tevens een uitstekende manier om feedback te krijgen op een reeds bestaand product of dienst.

Contact

Interesse? Neem dan contact op met Samantha Castano (s.castano@vpro.nl). We onderzoeken graag samen wat de mogelijkheden zijn.