Deze week: 15 t/m 19 april

Maandag

Modeontwerper Jan Taminiau ontving in 2014 de Grand Seigneur: de belangrijkste Nederlandse modeprijs. Zijn label JANTAMINIAU bestaat 15 jaar en staat onder andere bekend om het gebruik van traditionele, ambachtelijke handwerk- en productietechnieken. Het Centraal Museum in Utrecht toont binnenkort weer wat werk van Taminiau in de collectie-opstelling. Pieter van der Wielen praat met Jan Taminiau. Het tweede uur is programmamaker Tim den Besten te gast in De Favorieten, je hoort de 4e aflevering van De Kloof en ook het 3e verhaal van Het Rode Oor.

Dinsdag

Filosoof en cabaretier Tim Fransen verovert de harten en lachspieren met zijn tragikomische boodschappen, zoals: ‘ik stuntel, dus ik ben.’ Dit is gelijk ook het thema van de maand van de filosofie, waar Fransen het essay voor schreef: Het leven als tragikomedie. Pieter van der Wielen praat met Tim Fransen. Het tweede uur is theatermaker Rebekka de Wit te gast in De Favorieten en deelt ze haar meest inspirerende cultuurmomenten. Ook hoor je Achter de schermen, deze keer bij fotojournalist Ilvy Njiokiktjien. En tot slot de vierde inzending van de erotische schrijfwedstrijd Het Rode Oor.

Woensdag

Wim Faber is de vader van Anne Faber, de 25-jarige Utrechtse die op in september 2017 werd vermoord. Samen met zijn broer, Hans Faber schreven zij een boek over haar vermissing en het hele proces wat volgde: 'Anne: kroniek van een zoektocht'. Hij is te gast en zal spreken met Pieter van der Wielen. Het tweede uur is illustrator Merel Corduwener te gast in De Favorieten. In het boek 'Polder polonaise' tekende zij de Nederlandse identiteit. Daarna is er een nieuwe aflevering van Radio Cinema te horen.

Donderdag

Muzikant en componist Eef van Breen speelt onder andere trompet, bugel, trombone en zingt op de koop toe. Graag zoekt hij samenwerkingen met andere kunstdisciplines om beelden en verhalen te vertalen naar muziek. Dit deed hij al in verschillende voorstellingen. Nu is er een nieuw project: Walk of Doubts. Dit bestaat uit een muziekalbum, live concerten en wandelingen. Pieter van der Wielen praat met Eef van Breen. Het tweede uur is Cobi van Baars, schrijver van 'Over het krakende ei', te gast in de Favorieten. Daarna hoor je NMS Live Sessies met CUT_ en het 5e verhaal van Het Rode Oor.

Vrijdag

Lykele Muus werd als acteur bij het grote publiek bekend door zijn rol in de humoristische SF-serie Missie Aarde. Hij studeerde in 2011 af als acteur aan de Amsterdamse toneelschool, waarna hij zich – los van het acteren – op het schrijven begon te richten. Zo schreef hij toneelstukken en liedteksten voor het Amsterdamse Bos en De Toneelmakerij en schrijft hij mee aan cabaretvoorstellingen van Pepijn Schoneveld. In 2015 verscheen zijn eerste roman Eland. Nu is daar het tweede boek: We doen wat we kunnen. Liesbeth Staats praat met Lykele Muus. Daarna hoor je de 3e aflevering van de podcast over Angela Merkel: Radio Merkel.

over ons

Nooit Meer Slapen is hét late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1. Elke werkdag, van middernacht tot 02.00 uur.

In het eerste uur van Nooit Meer Slapen vindt telkens een lang studiogesprek plaats, waarin vaste presentator Pieter van der Wielen een gast uit de cultuur of de actualiteit ontvangt. In het tweede uur doen we - middels diverse rubrieken - verslag van actuele gebeurtenissen op het gebied van film, theater, literatuur en beeldende kunst. Op vrijdagavond wijkt de programmering van het eerste uur af. Dan begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur.

advertentie