Femke van der Laan ontvangt een inspirerende gast uit de kunst, cultuur of actualiteit, die vertelt over werk & leven. Nooit Meer Slapen is hét nachtelijke cultuurprogramma van de VPRO. In de nacht voer je nu eenmaal de beste gesprekken.

Abonneer je nu op de podcast of luister live op NPO Radio 1, iedere werkdag om middernacht. Op vrijdag presenteert Lotje IJzermans.

Maandag 26 september: Marieke de Vries

Journalist Marieke de Vries is sinds 2004 verbonden aan de NOS. Ze werkte als binnenlandse verslaggever, onder andere als Koninklijk Huis-verslaggever. Daarna was De Vries jarenlang correspondent in China. In 2019 stapte ze over als buitenlands correspondent naar de Verenigde Staten.

Femke van der Laan gaat met Marieke de Vries in gesprek.

Dinsdag 27 september: Jan Hulst

Jan Hulst is regisseur en schrijver. Samen met Kasper Tarenskeen schreven en regisseerden zij voorstellingen bij Frascati in Amsterdam, Theater Oostpool in Arnhem en het Nationale Theater in Den Haag. In 2020 ontving het duo de Erik Vos Prijs voor bijzonder nieuw theatertalent. Samen met Jim Deddes maakt Hulst JOARDY FILM; een onafhankelijk initiatief van korte sketches. In 2019 ontvingen ze de Zilveren Nipkowschijf voor de webserie JOARDY SEASON. Nu regisseert hij het toneelstuk Lieve vrienden, familie, genodigden, dat deze maand september in première gaat.

Femke van der Laan gaat met Jan Hulst in gesprek.

Woensdag 28 september: Fokke Obbema

Fokke Obbema is journalist en schrijver. Obbema werkte bij de Volkskrant als chef van de economieredactie, correspondent voor Frankrijk en als commentator. Ook schreef hij de boeken China en Europa, De zin van het leven en Een zinvol leven. In 2022 maakte hij samen met zanggroep Wishful Singing de theatervoorstelling De zin van het leven. Voor zijn nieuwe boek, Stervelingen, voerde hij ruim veertig gesprekken met personen die geconfronteerd werden of worden met de dood, of die beroepsmatig veel met de dood te maken hebben.

Femke van der Laan gaat met Fokke Obbema in gesprek.

Donderdag 28 september: Tim Mielants

Tim Mielants is regisseur. Mielants regisseerde onder andere een seizoen van de Britse reeks Peaky Blinders en afleveringen van Amerikaanse producties als Legion, The Terror en Tales from the Loop. Zijn eerste speelfilm, De Patrick, werd onderscheiden met de prijs voor Beste regie van het Karlovy Vary International Film Festival. Zijn nieuwste film WIL, is een oorlogsfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Jeroen Olyslaegers.

Femke van der Laan gaat met Tim Mielants in gesprek.

Vrijdag 29 september: Karin Amatmoekrim

Karin Amatmoekrim is schrijver en publiceerde verschillende romans als Het gym, De man van veel en Tenzij de vader. Voor de roman Titus won ze de Black Magic Woman Literatuurprijs. Als vaste columnist is ze verbonden aan NRC en ze schrijft regelmatig voor De Correspondent. Haar nieuwe boek In wat voor land leef ik eigenlijk?, onderzoekt de wisselwerking tussen het innerlijk en de buitenwereld van schrijver en programmamaker Anil Ramdas.

Lotje IJzermans gaat met Karin Amatmoekrim in gesprek.

meer over Nooit Meer Slapen

Nooit Meer Slapen is elke werkdag van middernacht tot 01.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1. Na uitzending zijn de afleveringen te vinden in jouw favoriete podcastapp. De presentatie is in handen van Femke van der Laan (maandag t/m donderdag) en Lotje IJzermans (vrijdag).