Femke van der Laan ontvangt een inspirerende gast uit de kunst, cultuur of actualiteit, die vertelt over werk & leven. Nooit Meer Slapen is hét nachtelijke cultuurprogramma van de VPRO. In de nacht voer je nu eenmaal de beste gesprekken.

Abonneer je nu op de podcast of luister live op NPO Radio 1, iedere werkdag om middernacht. Op vrijdag presenteert Lotje IJzermans.

Maandag 6 februari: Fabian Claes Jansen

Fabian Claes Jansen is acteur en regisseur. In de trilogie Gemma, bestaande uit een solovoorstelling, een filmische theatervoorstelling en een miniserie, onderzoekt hij als hoofdrolspeler Gert naar genderidentiteit en genderexpressie. Jansen is oprichter van Fabuch Social Cinema, waar hij sociaal-geëngageerde voorstellingen maakt.


Hanneke Groenteman gaat met Fabian Claes Jansen in gesprek.

Dinsdag 7 februari: Sacha Bronwasser

Sacha Bronwasser is schrijver. In haar nieuwe boek Luister, neemt ze de lezer mee naar het Parijs van de jaren tachtig en nu, in een zoektocht naar identiteit, vriendschap en schuld.  Bronwasser debuteerde in 2019 met Niets is gelogen, dat met lovende kritieken werd ontvangen. Daarvoor was ze bekend als kunsthistoricus, curator en kunstjournalist.


Atze de Vrieze gaat met Sacha Bronwasser in gesprek.

Woensdag 8 februari: Iván Fischer

Iván Fischer is dirigent. Voor zijn nieuwe concertprogramma dirigeert hij alle zeventien namen van componisten die te vinden zijn op de plaquettes in Het Concertgebouw. Fischer is sinds 1987 bijna jaarlijks te gast bij het Concertgebouworkest, met wie hij ook deze voorstelling ten gehore zal brengen. Iván Fischer ontving de Kossuth Prijs, de Ovatie Prijs en de Crystal Award
 

Lotje IJzermans gaat met Iván Fischer in gesprek.

Donderdag 9 februari: Alex Boogers

Alex Boogers is schrijver. Zijn nieuwe boek, Wij zijn van diamant, is een familiekroniek die laat zien hoe littekens uit het verleden generaties lang kunnen doorwerken: tussen vaders en zonen, moeders en dochters, tussen vrienden en broers. Boogers is sinds 1999 actief als schrijver en ontving voor zijn boek Alleen met de goden in 2016 de Libris Literatuur Prijs. Daarnaast zet hij zich in om jongeren weer aan het lezen te krijgen.
 

Lotje IJzermans gaat met Alex Boogers in gesprek.

Vrijdag 10 februari: Klaas Rommelaere

Klaas Rommelaere is beeldend kunstenaar. Voor zijn serie Dark Uncles maakte hij een stoet manshoge geborduurde poppen. Voor Art Rotterdam maakte hij tien nieuwe poppen die nu te zien zijn. Rommelaere baseert zijn kunst op familie, films, strips, boeken en persoonlijke ervaringen.
 

Lotje IJzermans gaat met Klaas Rommelaere in gesprek.

meer over Nooit Meer Slapen

Nooit Meer Slapen is elke werkdag van middernacht tot 01.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1. Na uitzending zijn de afleveringen te vinden in jouw favoriete podcastapp. De presentatie is in handen van Femke van der Laan (maandag t/m donderdag) en Lotje IJzermans (vrijdag).