Nooit Meer Slapen is hét late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1. Elke werkdag luister je een uur lang, van middernacht tot 01.00 uur, naar een studiogesprek met een gast uit de kunst, cultuur of actualiteit over zijn/haar werk & leven.

De presentatie is in handen van Pieter van der Wielen (maandag t/m donderdag) en Lotje IJzermans (vrijdag).

Deze week in Nooit Meer Slapen

Maandag 18 oktober: Gummbah

Gummbah is een cartoonist, stiptekenaar en schilder. Samen met
Leonard Bedaux treedt hij op met de absurditische voorstelling Seksboerderij het Gouden Kalf en hij publiceert drie keer per week een cartoon in de Volkskrant. Op 15 oktober opent zijn solo-expositie met schilderijen van Gummbah bij galerie Stigter Van Doesburg in Amsterdam. Pieter van der Wielen spreekt met Gummbah.

Dinsdag 19 oktober: Danielle Kwaaitaal

Danielle Kwaaitaal is kunstenaar en fotograaf. Haar werk is te zien in theaters, op house- en dancefeesten en in openbare ruimtes. Zo maakte ze Tracing Reality, een 450 vierkante meter grote compositie op glas, voor de corridor tussen de B- en C-pier op Schiphol. Nu is er Florilegium, een reeks onder water gefotografeerde werken. Haar foto’s, geïnspireerd op 17de-eeuwse bloemverzamelboeken, zijn nu gebundeld in een monumentaal boek, dat tijdens Art The Hague gepresenteerd werd. Pieter van der Wielen spreekt met Danielle Kwaaitaal.

Woensdag 20 oktober: Elsie de Brauw

Actrice Elsie de Brauw is tweevoudig Theo d’Or-winnaar en ontving in 2007 een Gouden Kalf. Ze speelde onder meer bij Fact, Bonheur en Theatergroep Hollandia, waar ze rollen had in onder andere Prometheus, Perzen, Fenicische vrouwen en De val van de goden. Nu is er Drijfzand, een film over hoe ingrijpend het is om tegelijkertijd voor je moeder en je eigen kind te moeten zorgen. Pieter van der Wielen spreekt met Elsie de Brauw.

Donderdag 21 oktober: Eric Corton


Eric Corton is bekend van de radio en tv, als programmamaker, acteur, muzikant en omroepstem, en nu ook als schrijver. Zijn debuutroman Mist stelt de vraag: Wat als je de belangrijkste gebeurtenis uit je leven bent vergeten? Pieter van de Wielen spreekt Eric Corton. 

Vrijdag 22 oktober: Bahram Sadeghi

Bahram Sadeghi is programmamaker en debatleider voor onder meer Pakhuis de Zwijger, Movies that Matter en IDFA. Hij was een van de Jakhalzen in De Wereld Draait Door, presentator van Levy & Sadeghi en schrijft voor de Volkskrant. In 2012 debuteerde hij met Waarom bent u zo arm? Nu is er De aanslag die onze levens veranderde, een memoire, journalistieke reportage en reconstructie in een, over hoe een gebeurtenis waar je niets mee te maken hebt de loop van je leven kan bepalen. Lotje IJzermans spreekt met Bahram Sadeghi.

abonneer je op de podcast

Nooit Meer Slapen is niet alleen als radioprogramma, maar ook als podcast te beluisteren. Abonneer je nu en krijg elke dag automatisch de nieuwste aflevering op je telefoon, tablet of computer.

Lees hier meer
 

volg Nooit Meer Slapen