Femke van der Laan ontvangt een inspirerende gast uit de kunst, cultuur of actualiteit, die vertelt over werk & leven. Nooit Meer Slapen is hét nachtelijke cultuurprogramma van de VPRO. In de nacht voer je nu eenmaal de beste gesprekken.

Abonneer je nu op de podcast of luister live op NPO Radio 1, iedere werkdag om middernacht. Op vrijdag presenteert Lotje IJzermans.

Maandag 20 maart: Tania Kross

Tania Kross is operazanger. Kross is geboren op Curaçao en kwam voor de studie zang aan het Conservatorium Utrecht naar Nederland. In 2014 werd de zangeres door het Koninklijk Conservatorium verkozen tot Rising Star. Inmiddels heeft Kross aan verscheidene operaproducties en concerten meegewerkt onder meer in Parijs, Wenen en New York. Haar nieuwe concert Van Curaçao tot concertgebouw gaat langs de muzikale hoogtepunten in haar carrière en het eiland Curaçao. 

Femke van der Laan gaat met Tania Kross in gesprek.

Dinsdag 21 maart: Jetty Mathurin

Jetty Mathurin is actrice. Mathurin treedt sinds 1989 op als cabaretière en speelde onder andere in Baantjer, Otje en Centraal Medisch Centrum. Nu staat de ze in het theater met The Story of Travis, een verhaal gebaseerd op Broadway klassieker A Raisin in the Sun. Het stuk gaat over een man die teruggaat naar zijn geboortestad Chicago en zijn familiegraf, waar hij terugblikt op zijn leven. 

Femke van der Laan gaat met Jetty Mathurin in gesprek.

Woensdag 22 maart: Sabri Saad El Hamus

Sabri Saad El Hamus is acteur. El Hamus speelde in verschillende televisieseries en films zoals Flikken Maastricht, Het Huis Anubis en Het Schnitzelparadijs. El Hamus speelt in een moderne bewerking van Hamlet, een samenwerking van Theater de Krakeling en De Toneelmakerij. De voorstelling is gebaseerd op de actualiteit en de snel transformerende stad en haar opgroeiende inwoners.

Femke van der Laan gaat met Sabri Saad El Hamus in gesprek.

Donderdag 23 maart: Marlou van den Berge

Marlou van den Berge is regisseur. Marlou van den Berge studeerde af aan de Nederlandse filmacademie. Van den Berge heeft meegewerkt aan verschillende documentaires en televisieprogramma’s zoals Tegenlicht, Adieu à G en Het Dinsdagavondgevoel. Haar documentaire over anti-apartheid activist Klaas de Jonge gaat in première op het Moves that Matter festival. De film blikt terug op het gevangenschap van De Jonge en mensen wiens leven een andere wending kregen door de strijd waar hij mee verbonden was.

Femke van der Laan gaat met Marlou van den Berge in gesprek.

Vrijdag 24 maart: Mariken Wessels

Mariken Wessels is kunstenaar. Wessels heeft solo-exposities gemaakt in Fotomuseum Antwerpen en Fotomuseum Den Haag. Daarnaast zijn verschillende werken en boeken van Wessels verzameld door Centre Pompidou, MoMa en het Stedelijk Museum. De nieuwe tentoonstelling Fruits of Labor waar Wessels aan meewerkt vindt plaats in de Ravenstijn Gallerij. In dit werk heeft Wessels een eigen interpretatie van het vrouwelijk lichaam geabstraheerd.

Lotje IJzermans gaat met Mariken Wessels in gesprek.

meer over Nooit Meer Slapen

Nooit Meer Slapen is elke werkdag van middernacht tot 01.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1. Na uitzending zijn de afleveringen te vinden in jouw favoriete podcastapp. De presentatie is in handen van Femke van der Laan (maandag t/m donderdag) en Lotje IJzermans (vrijdag).