Deze week: 17 t/m 21 juni

Maandag

Regisseur Pim de la Parra stond met zijn film 'Obsessions' aan de wieg van de ‘Nederlandse seksgolf.’ Hij oogstte later veel lof en ontving in 1991 de speciale juryprijs van het Filmfestival Utrecht voor zijn gehele oeuvre. Nu toont Eye Filmmuseum 'Obsessions' opnieuw op het witte doek en besteden ze een week lang aandacht aan de regisseur met 'Parra Odyssee'. Pieter van der Wielen praat een uur met Pim de la Parra. Daarna is acteur Minne Koole te gast in De Favorieten en hoor je de negende aflevering van Het beste van Biesheuvel.

Dinsdag

Beeldend kunstenaar Mark Brusse is amateurarcheoloog en deed inspiratie voor zijn werken op over de hele wereld, maar keert nu na 20 jaar weer terug naar Nijmegen voor een omvangrijke tentoonstelling in Museum Het Valkhof. Pieter van der Wielen praat een uur met Mark Brusse. Shady El-Hamus maakte onlangs zijn speelfilmdebuut met 'De Libi'. In het tweede uur deelt hij zijn favoriete cultuurmomenten in De Favorieten. Daarna hoor je een reportage over huisgeluiden. 

Woensdag

Schrijver Niña Weijers brent haar tweede roman uit: 'Kamers, Anti-Kamers', over de vage grenzen tussen herinnerde, verzonnen en mogelijke levens. Pieter van der Wielen praat een uur met Niña Weijers. Daarna deelt schrijver en filosoof Pieter Hoexum zijn meest inspirerende cultuurmomenten in De Favorieten en hoor je een nieuwe aflevering van Radio Cinema, over de films 'Untouchable' en 'Der Goldene Handschuh'. 

Donderdag

Schrijver Robbert Welagen won de 'Selexyz Debuutprijs' en stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs met zijn debuutroman. Zes romans volgden, wat onder andere een nominatie voor de Libris- en BNG-literatuurprijs betekende. Nu verschijnt zijn 8e roman: 'Antoinette'. Pieter van der Wielen praat een uur met Robbert Welagen. Journalist Felicia Alberding komt met een podcast over eten en cultuur in Nederland en is in het tweede uur te gast in De Favorieten. Daarna hoor je de tiende aflevering van Het beste van Biesheuvel

Vrijdag

(Toneel)schrijver Marijke Schermer studeerde om acteur te worden, maar verruilde de planken direct in voor de pen: ze schreef toneelstukken en libretto’s die meerdere vertalingen kregen. Zowel haar debuut als tweede roman werden lovend ontvangen. Nu verschijnt haar derde roman: 'liefde, als dat het is'. Liesbeth Staats praat een uur met Marijke Schermer. Daarna hoor je de tweede aflevering van de podcastreeks Waarom

over ons

Nooit Meer Slapen is hét late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1. Elke werkdag, van middernacht tot 02.00 uur.

In het eerste uur van Nooit Meer Slapen vindt telkens een lang studiogesprek plaats, waarin vaste presentator Pieter van der Wielen een gast uit de cultuur of de actualiteit ontvangt. In het tweede uur doen we - middels diverse rubrieken - verslag van actuele gebeurtenissen op het gebied van film, theater, literatuur en beeldende kunst. Op vrijdagavond wijkt de programmering van het eerste uur af. Dan begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur.

advertentie