Femke van der Laan ontvangt een inspirerende gast uit de kunst, cultuur of actualiteit, die vertelt over werk & leven. Nooit Meer Slapen is hét nachtelijke cultuurprogramma van de VPRO. In de nacht voer je nu eenmaal de beste gesprekken.

Abonneer je nu op de podcast of luister live op NPO Radio 1, iedere werkdag om middernacht. Op vrijdag presenteert Lotje IJzermans.

Maandag 5 juni: Wilfried de Jong

Wilfried de Jong is schrijver, presentator en theatermaker.  De Jong presenteert Met het Oog op Morgen op NPO Radio 1. Eerder presenteerde hij Zomergasten, Brommer op Zee en Holland Sport. Als theatermaker is hij onderdeel van duo Waardenburg en De Jong. Als schrijver publiceerde hij eerder De man en zijn wielerverhalen, Salto en Zweefduik. Nu is er Schwung, een bundel met elf verhalen die zich afspelen in een muzikaal decor.

Femke van der Laan gaat met Wilfried de Jong gesprek.

Dinsdag 6 juni: Paul Klemann

Paul Klemann is kunstenaar. Klemann geniet al grote bekendheid vanwege zijn surrealistische potloodtekeningen geinspireerd op zijn dromen. Vroeg in zijn carriere won hij de Prix de Rome, onlangs ontving hij de Utrechtse Boellaardprijs. Nu presenteert Het Centraal Museum een selectie die Klemann maakte op basis van zijn vroegere tekeningen: Ik Droom Nog Steeds van Utrecht. 

Femke van der Laan gaat met Paul Klemann in gesprek.

Woensdag 7 juni: Joost Prinsen

Joost Prinsen is acteur en schrijver. Prinsen speelde in vele toneelstukken, musicals, hoorspelen en televisieseries. Tegenwoordig is hij nog steeds te zien in het Klokhuis en hij presenteerde tot 2015 Met het Mes op Tafel. Zijn nieuwe boek Een bevoorrecht mens gaat over honderd mannen in zijn leven die hij de afgelopen twintig jaar heeft vervloekt, verguisd, vereerd en verzonnen.

Femke van der Laan gaat met Joost Prinsen in gesprek.

Donderdag 8 juni: Nina Jurna

Nina Jurna is correspondent Latijns-Amerika. Jurna werkt voor onder meer voor het NRC Handelsblad en de NOS. Onlangs maakte ze de tiendelige podcastserie Latin Impact en in 2019 was ze te gast in VPRO Zomergasten. Nu is er de nieuwe reisserie van Bahia tot Brooklyn. In de serie onderzoekt Jurna in zeven landen hoe de geschiedenis doorwerkt in het heden en hoe dit leidt tot een nieuwe Caraïbische cultuur.

Femke van der Laan gaat met Nina Jurna in gesprek.

 

Vrijdag 9 juni: Jan Lauwereyns

Jan Lauwereyns is neurofysioloog en dichter. Als neurowetenschapper doceerde Lauwerenys over de neurale mechanismen van waarneming en decisie aan verschillende instituten in de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Japan. Als dichter publiceerde hij dichtbundels in het Nederlands, het Japans en het Engels. Zijn nieuwe dichtbundel Zombie zoekt zielgeno(o)t brengt een eerbetoon aan de Nederlandse taal.

Lotje IJzermans gaat met Jan Lauwereyns in gesprek

 

meer over Nooit Meer Slapen

Nooit Meer Slapen is elke werkdag van middernacht tot 01.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1. Na uitzending zijn de afleveringen te vinden in jouw favoriete podcastapp. De presentatie is in handen van Femke van der Laan (maandag t/m donderdag) en Lotje IJzermans (vrijdag).