Deze week: 25 t/m 29 maart

Maandag

De in Londen gevestigde Nederlands-Zimbabwaanse zangeres Rina Mushonga bracht in 2014 haar debuutalbum uit: ‘The Wild, The Wilderness’. Op haar nieuwe album klinkt Mushonga als een geheel andere categorie singer-songwriter, met aanzwellende synthesizers en verwijzingen naar afropop uit de jaren tachtig. Pieter van der Wielen spreekt met Rina Mushonga. Het tweede uur is programma- en documentairemaker Frans Bromet te gast in De Favorieten. En hoor je het eerste nieuwe verhaal van De Kloof, dit verhaal is van Manik Sarkar.

Dinsdag

Esther Verhoef is een van de meest succesvolle schrijvers van Nederland. Ze heeft meer dan 50 dierenboeken op haar naam staan, maar brak bij het grote publiek door met haar thrillers. Nu verschijnt van haar hand ‘Façade’, een thriller waarin een gescheiden vrouw tijdens een roadtrip door Europa een man ontmoet die niet is wie hij zegt te zijn. Pieter van der Wielen spreekt met Esther Verhoef. Het tweede uur is muzikant Thijs Boontjes te gast in De Favorieten. En hoor je Achter de schermen. Deze keer bij fotograaf Maartje ter Horst. Zij legde de kleinste musea van Nederland vast. 

Woensdag

Maria Goos is toneel- en scenarioschrijver. Het is inmiddels 15 jaar geleden dat de voorstelling ‘Smoeder’ in première ging, waarin Marcel Musters en Maria Goos op geheel eigen wijze terugdachten aan hun overleden moeders. Inmiddels zijn er jaren verstreken, bewogen jaren, en dat vraagt om een nieuwe terugblik: ‘Smoeder – 15 jaar later’. Pieter van der Wielen spreekt met Maria Goos. Het tweede uur is kunstenaar David Bade te gast in De Favorieten. En hoor je een nieuwe aflevering van Radio Cinema.

 

Donderdag

Dore van Duivenbode is een Pools-Nederlandse schrijver en journalist. In de nieuwe reisserie ‘Moja Polska!’ onderzoekt ze samen met regisseur Britta Hosman hoe het mogelijk is dat haar moederland gedurende haar leven zo sterk – en voor haar verwarrend – is veranderd. Pieter van der Wielen spreekt met Dore van Duivenbode. Daarna is Pia de Jong te gast in De Favorieten. En hoor je de Live Sessie van De Amerikaanse singer-songwriter Matthew Crosby.

Vrijdag

Manon Uphoff schrijft romans, novellen, verhalen en essays, en is daarnaast beeldend kunstenaar. Ze debuteerde in 1995 met de verhalenbundel ‘Begeerte’. De ervaringen uit haar jeugd spelen een belangrijke rol in haar eerste roman ‘Gemis’ (1997) en in ‘Koudvuur’ (2005). Veel bekendheid verwierf zij met haar novellen ‘De vanger’, ‘De bastaard’ en ‘De ochtend valt’. Nu volgt ‘Vallen is als vliegen’, een in de werkelijkheid gewortelde roman over het almaar groter wordende, pijnlijke verleden. Over de zoektocht naar liefde en identiteit. Liesbeth Staats spreekt met Manon Uphoff.

over ons

Nooit Meer Slapen is hét late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1. Elke werkdag, van middernacht tot 02.00 uur.

In het eerste uur van Nooit Meer Slapen vindt telkens een lang studiogesprek plaats, waarin vaste presentator Pieter van der Wielen een gast uit de cultuur of de actualiteit ontvangt. In het tweede uur doen we - middels diverse rubrieken - verslag van actuele gebeurtenissen op het gebied van film, theater, literatuur en beeldende kunst. Op vrijdagavond wijkt de programmering van het eerste uur af. Dan begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur.

advertentie