Deze week

Maandag

Hester den Boer is onderzoeksjournalist en fotograaf. Onlangs verscheen haar boek ‘Onderdrukt door de verlosser’, waarin ze de rol onderzoekt die het stalinistische verleden speelt in het Rusland van nu. Naast het boek produceerde Den Boer het fotoproject ‘Suppressed by the Saviour’, die in de Amsterdamse galerie Melkweg Expo wordt getoond. Pieter van der Wielen spreekt met Hester den Boer. In het tweede uur is Alaye van Empel - Aderemi onze Open Kaart gast en hoor je het zesde deel van de podcast Van Gogh belicht: de brieven. Hierin leest Janne Schra ‘Altijd doorgaan’, voor.

Dinsdag

Rob Waumans is schrijver. Zijn nieuwe roman 'De solist' speelt zich af in naoorlogs Berlijn, waar de Russen het voor het zeggen hebben. Het vertelt het op historische feiten gebaseerde verhaal van de Joodse musicus Valentin Grossman die na jarenlange onderduik terug naar huis keert. Pieter van der Wielen spreekt met Rob Waumans. In het tweede uur is Isabelle Beernaert onze Open Kaart gast en hoor je de podcast Van Gogh belicht: de brieven, waain cabaretier Kees van Kooten 'Grootse plannen' voorleest.

Woensdag

Sophie Hilbrand is televisiepresentator. Vanaf 2004 was ze één van de gezichten van de jongerenomroep BNN. Op de donderdagavond is ze momenteel op de televisie te zien met ‘Liefde is…’, een vijfdelige serie over de vele gezichten en vormen van liefdesrelaties. Pieter van der Wielen spreekt met Sophie Hilbrand. In het tweede is Oscar Spaans onze Open Kaart gast en hoor je de podcast Van Gogh belicht: de brieven, waarin zanger Lucky Fonz III 'Tussen de gekken' voorleest.

Donderdag

Lammert Voos was docent poëzie aan de Schrijversvakschool te Groningen en van 2011 tot 2013 stadsdichter van Deventer. Onlangs verscheen zijn novelle 'Malterfoske', over zeven generaties Groningse armoedzaaiers. Pieter van der Wielen spreekt met Lammert Voos. In het tweede uur is Charlotte Caspers onze Open Kaart gast en hoor je de podcast Van Gogh belicht: de brieven, waarin schrijver Ted van Lieshout een gedicht van Vincent van Gogh voorleest.

Vrijdag

Funda Müjde is cabaretière, actrice en columniste. Als actrice was ze o.a. te zien in de serie ‘Vrouwenvleugel’ en in de film ‘Julia’s geheim’. In 2007 overleefde Müjde een ernstig ongeluk, waardoor ze in een rolstoel belandde. In 2014 fietste ze met een handbike naar Turkije. Deze ervaring resulteerde in een boek en een voorstelling. In haar nieuwe voorstelling ‘Funda stelt zich aan’ legt ze uit waarom ze vaak onbegrepen wordt. Tom Klaassen spreekt met Funda Müjde.

over ons

Nooit Meer Slapen is hét late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1. Elke werkdag, van middernacht tot 02.00 uur.

In het eerste uur van Nooit Meer Slapen vindt telkens een lang studiogesprek plaats, waarin vaste presentator Pieter van der Wielen een gast uit de cultuur of de actualiteit ontvangt. In het tweede uur doen we - middels diverse rubrieken - verslag van actuele gebeurtenissen op het gebied van film, theater, literatuur en beeldende kunst. Op vrijdagavond wijkt de programmering van het eerste uur af. Dan begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur.

advertentie