Nooit Meer Slapen is hét late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1. Elke werkdag luister je een uur lang, van middernacht tot 01.00 uur, naar een studio-gesprek met een gast uit de kunst, cultuur of actualiteit over zijn/haar werk & leven.

De presentatie is in handen van Pieter van der Wielen (maandag t/m donderdag) Liesbeth Staats (vrijdag).

deze week in Nooit Meer Slapen

maandag 30 maart: Twan Huys

Twan Huys is journalist en schrijver. Hij was jarenlang werkzaam als presentator van de tv-programma’s Nova en Nieuwsuur. Ook bedacht en presenteerde hij College Tour. Na zijn korte avontuur bij RTL Late Night is hij nu presentator van Buitenhof. Hij publiceerde eerder boeken als Over geluk en De Clintons. Weinig mensen weten dat Huys altijd een fanatiek wandelaar is geweest. Van jongs af aan ging hij met zijn ouders op pad in de heuvels van Zuid-Limburg. In het boek Wandellust verbreedt hij zijn horizon en beschrijft hij de mooiste wandelgebieden van ons land. Pieter van der Wielen spreekt met Twan Huys.

 

dinsdag 31 maart: Sef

Sef is de naam waaronder Yousef Gnaoui als rapper en zanger actief is. Vanaf 2004 maakte hij deel uit van de rapgroep Flinke Namen. Twee jaar na hun debuutalbum Superstunt-werk (2009) ging Sef solo verder. In 2011 presenteerde hij zijn eerste album De leven. Daarna verschenen de albums In kleur, Meer kleuren en Excusez Moi. Ook manifesteerde hij zich als grafisch ontwerper en regisseur. Met Pepijn Lanen (De Jeugd van Tegenwoordig) maakt hij sinds 2017 de podcast Yous & Yay: New Emotions. Twee jaar na zijn laatste album verschijnt zijn nieuwe plaat El Salvador. Pieter van der Wielen spreekt met Sef.

 

woensdag 1 april: Rein Wolfs

Rein Wolfs is directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Na een periode als kunstcriticus en curator te hebben gewerkt, begon hij in 1991 als assistent-curator in de Hallen für Neue Kunst in Schaffhausen. Daarna was hij o.a. directeur van het Migros Museum in Zürich en de Bundeskunsthalle in Bonn. Tussendoor, in 2003, zorgde hij voor de Nederlandse inzending voor de Biënnale in Venetië. Sinds december bepaalt hij de koers van het Stedelijk Museum. Een paar maanden later moest het museum dicht vanwege het corona-virus. Hoe ziet hij de toekomst van het museum voor zich? Pieter van der Wielen spreekt met Rein Wolfs.

donderdag 2 april: Vincent van Warmerdam

Vincent van Warmerdam is gitarist, componist en theatermaker. In 1972 sloot hij zich, samen met broers Alex en Marc, aan bij het Hauser Kamerorkest - wat later theatergroep Orkater werd. Daar ontwikkelde hij zich met name als gitarist en componist. Ook maakt Van Warmerdam muziek voor films, onder meer voor zijn regisserende broer Alex en de Argentijnse cineast Benjamín Naishtat. Daarnaast maakt hij theatervoorstellingen waarin, net als in zijn twee romans, muziek een belangrijke rol speelt. Vandaag zou de tragikomische rockumentary Rock Me Baby in première gaan. Pieter van der Wielen spreekt met Vincent van Warmerdam.
 

vrijdag 3 april: Antoinnette Scheulderman

Antoinnette Scheulderman is journalist. Haar carrière begon in 1999, als sportverslaggever bij het Algemeen Dagblad. Vanaf 2005 werkte ze als freelancer voor bladen als VogueJAN en Nieuwe Revu. Al snel bleek het grote portretterende interview haar specialiteit. De laatste jaren maakt ze die vooral voor Volkskrant Magazine en LINDA. Een aantal interviews werden gebundeld in De mama’s en de papa’s. In 2018 publiceerde ze het boek Dan neem je toch gewoon een nieuwe. En nu verschijnt De 9 levens van Patty Brardde biografie die ze samen met Michel van Egmond schreef. Liesbeth Staats spreekt met Antoinnette Scheulderman.

abonneer je op de podcast

Nooit Meer Slapen is niet alleen als radioprogramma, maar ook als podcast te beluisteren. Abonneer je nu en krijg elke dag automatisch de nieuwste aflevering op je telefoon, tablet of computer.

Lees hier meer