Deze week: 16 t/m 20 september

Maandag

In 2008 maakte Pieter Henket een foto van popster Lady Gaga, de cover van haar debuutalbum. Recentelijk portretteerde hij inwoners van het Congobekken voor het project Congo Tales, nu te zien in Museum de Fundatie. Pieter van der Wielen praat een uur met Pieter Henket. In het tweede uur deelt opera- en toneelregisseur en vertaler Martin Michael Driessen over zijn roman aan de hand van mediamomenten, in rubriek De Favorieten. Daarna is er een nieuwe aflevering van Radio Bergeijk te horen.

Dinsdag

Vlaamse regisseur Tim Mielants draait zijn hand niet om voor grote internationale series als Legion en Peaky Blinders. Van laatstgenoemde regisseerde hij het derde seizoen. Nu maakt hij zijn speelfilmdebuut met het veelbesproken De Patrick. hij Pieter van der Wielen praat een uur met Tim Mielants. Vervolgens is acteur en theatermaker Florian Myjer te gast. Hij deelt zijn fascinaties en inspiraties in De Favorieten. We sluiten af met een nieuwe aflevering van Radio Bergeijk.

Woensdag

Esther Pardijs heeft in haar nieuwe documentaire Turn! een interessante dubbeldrol: die van regisseur en moeder. Voor de documentaire volgt ze zoon Roman en andere ouders van topsportkinderen. In het tweede uur is journalist en schrijver Jeroen Siebelink te gast, hij praat  over zijn debuutroman Pels en deelt zijn inspiraties in De Favorieten. Daarna duiken we de bioscoop in met een nieuwe aflevering van Radio Cinema.

Donderdag

Als het over muziek gaat, is journalist Leo Blokhuis nooit ver weg, hij heeft ondermeer 2 Meter Sessies en Top 2000 A Gogo op zijn CV staan. In september verscheen zijn debuutroman: Blauwe Zomer, een muzikaal coming of age verhaal. Pieter van der Wielen praat een uur met Leo Blokhuis. Vervolgens is schrijver Jannah Loontjes te gast. In De Favorieten bespreekt ze haar favoriete mediamomenten, daarna is het tijd voor een nieuwe aflevering van Radio Bergeijk. 

Vrijdag

Van Kopenhagen tot Qatar; architect Ellen van Loon is verantwoordelijk voor iconische en prijswinnende gebouwen over de hele wereld. In 2017 werd ze voor de renovatie van het Binnenhof gevraagd. Wat begon als een eer, mondde het afgelopen half jaar echter uit in een stortvloed aan kritiek, waarna Van Loon uiteindelijk aan de kant werd gezet. Jarenlang werd het haar contractueel verboden om over de kwestie te praten. Nu dit niet meer aan de orde is, spreekt Liesbeth Staats een uur met haar.

over ons

Nooit Meer Slapen is hét late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1. Elke werkdag, van middernacht tot 02.00 uur.

In het eerste uur van Nooit Meer Slapen vindt telkens een lang studiogesprek plaats, waarin vaste presentator Pieter van der Wielen een gast uit de cultuur of de actualiteit ontvangt. In het tweede uur doen we - middels diverse rubrieken - verslag van actuele gebeurtenissen op het gebied van film, theater, literatuur en beeldende kunst. Op vrijdagavond wijkt de programmering van het eerste uur af. Dan begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur.