Deze week: 18 t/m 22 maart

Maandag

Lineke Rijxman is regisseur en actrice. Na de Toneelschool werkte ze dertien jaar bij Toneelgroep Amsterdam waar ze in ruim 30 producties speelde. Ook was ze tussendoor te zien in films als ‘Lucia de B’ en ‘Alle tijd’. Nu gaat ze de theaters langs met de voorstelling ‘Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors', waarin ze de staat van de liefde onderzoekt. Liesbeth Staats spreekt met Lineke Rijxman. Het tweede uur is schrijfster en filosoof Stine Jensen te gast in De Favorieten en ook hoor je Achter de schermen over F. Starik.

Dinsdag

Shamira Raphaëla is regisseur. Als kind van een Curaçaose vader en een Nederlandse moeder groeide ze op in Aruba. Ze werkte o.a. voor het televisieprogramma Expeditie Robinson, maar het liefst maakt ze documentaires. In 2014 portretteerde ze in ‘Deal With it’ haar drugdealende, heroïneverslaafde vader en haar criminele broer. Op het filmfestival Movies That Matters gaat de documentaire ‘Daddy and the Warlord’ in première. Pieter van der Wielen spreekt met Shamira Raphaëla. Het tweede uur is schrijver Maartje Wortel te gast in De Favorieten en hoor je de derde aflevering van de radiodoc 'Leve de auto!'

Woensdag

Vanwege de Provinciale Statenverkiezingen vervalt het eerste uur van Nooit Meer Slapen. In het tweede uur kiest acteur Eelco Smits een aantal favoriete audiofragmenten die hem hebben gevormd. Ook hoor je een nieuwe aflevering van de podcast Radio Cinema.

 

 

Donderdag

Singer-songwriter en multi-instrumentalist Jelle Paulusma is bekend als voorman van de fijnbesnaarde gitaarband Daryll-Ann. Na het uiteenvallen van die groep, in 2004, ging Paulusma door onder zijn eigen naam en maakte hij sindsdien vier soloalbums. ‘Somehow Anyhow’ is de titel van zijn vijfde soloalbum. Pieter van der Wielen spreekt met Jelle Paulusma. Het tweede uur is schrijver Annemarie de Gee te gast in De Favorieten en hoor je de NMS Live Sessie van Bertolf.  
 

Vrijdag

Acteur Saman Amini is geboren in de Iraanse hoofdstad Teheran. Met zijn moeder en zijn zusje vluchtte hij op 11-jarige leeftijd naar Nederland. Als tiener kwam hij met theater in aanraking en deed vervolgens een acteursopleiding. Na rollen in gelauwerde voorstellingen als 'Nobody Home' en 'Jihad' maakte hij in 2017 de autobiografische liedjesvoorstelling ‘Samenloop van omstandigheden’. Nu volgt een literair prentenboek met dezelfde titel. Liesbeth Staats spreekt met Saman Amini. Het tweede uur hoor je het vijfde deel van de podcast: Rewind. Over 2 januari 2015, de dag dat club Trouw dichtging.

over ons

Nooit Meer Slapen is hét late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1. Elke werkdag, van middernacht tot 02.00 uur.

In het eerste uur van Nooit Meer Slapen vindt telkens een lang studiogesprek plaats, waarin vaste presentator Pieter van der Wielen een gast uit de cultuur of de actualiteit ontvangt. In het tweede uur doen we - middels diverse rubrieken - verslag van actuele gebeurtenissen op het gebied van film, theater, literatuur en beeldende kunst. Op vrijdagavond wijkt de programmering van het eerste uur af. Dan begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur.

advertentie