Deze week: 9 t/m 13 december

Maandag

Schrijver en journalist Geert Mak werkt als journalist voor onder andere De Groene Amsterdammer, NRC en de VPRO. Zijn bekendste boek en televisieserie In Europa krijgt nu een vervolg met het boek Grote verwachtingen in Europa 1999-2019 en de serie In Europa. De geschiedenis op heterdaad betrapt. Pieter van der Wielen spreekt een uur met hem. In het tweede uur is stand-up comedian Farbod Moghaddam te gast in De Favorieten en hoor je een nieuwe NMS Live Sessie met de Ierse band Villagers.

Dinsdag

Marleen Stikker is oprichter van Waag, een onderzoeksinstituut voor creatieve technologie en sociale innovatie. Stikker gelooft dat de samenleving open technologieën nodig heeft om uitdagingen aan te kunnen. In haar nieuwe boek, Het internet is stuk, stelt ze zich de vraag hoe we het internet weer kunnen terugwinnen van techgiganten. Marleen Stikker is een uur te gast. Daarna deelt acteur Maarten Heijmans zijn favoriete mediafragmenten in De Favorieten.

Woensdag

Kunstenaar Sasha Jovanovich groeide op in Joegoslavië, waar hij Art & Architecture studeerde. Voor de oorlog uitbrak in zijn geboorteland kwam hij naar Nederland om te studeren aan de Rietveld Academie. Na vele jaren werk verschijnt nu zijn debuut grapic novel: Het Konijn. Hij spreekt een uur met Pieter van der Wielen. In het tweede uur is scenarist en toneelschrijver Esther Duysker te gast in rubriek De Favorieten en hoor je een nieuwe aflevering van Radio Cinema.

Donderdag

Gijs de Lange is regisseur en acteur. Hij volgde de Toneelacademie van Maastricht en was verbonden aan Toneelgroep Amsterdam. Bij het televisiepubliek is hij bekend van zijn rol als kok Alberdinck Thijn in Het Klokhuis. Gijs de Lange regisseerde de theaterproductie Hendrik Groen, pogingen iets van het leven te maken, een theaterstuk op basis van het gelijknamige boek. De Lange regisseert nu ook het vervolg: Zolang er leven is. Hij spreekt erover met Pieter van der Wielen. Daarna hoor je een nieuwe aflevering van podcastserie De film als een kroket.

Vrijdag

Acteur en regisseur Marcel Hensema studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht. Hensema won twee keer een Gouden Kalf: voor zijn rol in Wild Romance en voor zijn rol in Knielen op een bed violen. Hensema speelde daarnaast in o.a. Hollands hoop, Penoza en de film De marathon. Nu staat hij in de theaters met zijn solo stuk: de autobiografische voorstelling Alles in de hens. Hij praat over dit stuk met Liesbeth Staats. In het tweede uur hoor je een nieuwe aflevering van podcastserie Naakt op een kleedje.

over ons

Nooit Meer Slapen is hét late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1. Elke werkdag, van middernacht tot 02.00 uur.

In het eerste uur van Nooit Meer Slapen vindt telkens een lang studiogesprek plaats, waarin vaste presentator Pieter van der Wielen een gast uit de cultuur of de actualiteit ontvangt. In het tweede uur doen we - middels diverse rubrieken - verslag van actuele gebeurtenissen op het gebied van film, theater, literatuur en beeldende kunst. Op vrijdagavond wijkt de programmering van tweede uur af. Dan eindigt Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 01.30 uur.