Femke van der Laan ontvangt een inspirerende gast uit de kunst, cultuur of actualiteit, die vertelt over werk & leven. Nooit Meer Slapen is hét nachtelijke cultuurprogramma van de VPRO. In de nacht voer je nu eenmaal de beste gesprekken.

Abonneer je nu op de podcast of luister live op NPO Radio 1, iedere werkdag om middernacht. Op vrijdag presenteert Lotje IJzermans.

maandag 5 december: Viggo Waas

Viggo Waas is cabaretier en acteur. In zijn nieuwe show Er gaat nog iets heel moois gebeuren probeert hij samen met Peter Heerschop alles wat zij samen zijn en hebben gedaan samen te brengen. Zo verwerken ze het herseninfarct van Waas en dragen ze oude NUHR-dialogen voor. Viggo Waas werd bekend door zijn optredens in het programma Kopspijkers en maakte al sinds 1987 cabaret met Cabaretgroep NUHR. Ook was hij als acteur te zien in verschillende films en series, zoals Alles is liefde en Baantjer. 


Femke van der Laan gaat met Viggo Waas in gesprek.

dinsdag 6 december: Thomas Beijer

Thomas Beijer is pianist, componist en schrijver. Hij is momenteel de spotlight-artiest van het Concertgebouw, waarvoor hij verschillende concerten speelt. Deze geven een dwarsdoorsnede van waar hij voor staat: van Slavische muziek tot Mozart en ook eigen werk. Beijer won dit jaar de Nederlandse Muziekprijs. 


Femke van der Laan gaat met Thomas Beijer in gesprek.

woensdag 7 december: Noraly Beyer

Noraly Beyer is journalist en voormalig nieuwslezeres. In de documentaire Het is geen verleden - 08 12 1982 gaat zij met jongeren en generatiegenoten in gesprek over de decembermoorden. De documentaire bevat getuigenissen en reconstructies die ontleend zijn aan het 8-december strafproces, dat leidde tot een vonnis van twintig jaar voor voormalig legerleider en oud-president Desi Bouterse. Beyer werd bekend als nieuwslezeres voor de NOS.


Femke van der Laan gaat met Noraly Beyer in gesprek.

donderdag 8 december: Annet Schaap

Annet Schaap is schrijver. Haar kinderboek Lampje werd door de VPRO verfilmd als serie. Het sprookjesachtige verhaal gaat over de dochter van een vuurtorenwachter, wiens leven op een stormachtige avond in de war wordt geschopt. Het boek Lampje werd bekroond met een Gouden Griffel, Woutertje Pieterse Prijs en Nienke van Hinchtum-prijs.


Femke van der Laan gaat met Annet Schaap in gesprek.

vrijdag 9 december: Olivier Diepenhorst

Olivier Diepenhorst is theaterregisseur. Zijn nieuwe show De Wanen is gebaseerd op de dichtbundel De Atlas van wanen van Ingmar Heytze. De voorstelling is een monoloog van vele gedichten. Diepenhorst won in 2013 de ITS Ton Lutz award voor veelbelovend regietalent en regisseerde sindsdien vele voorstellingen, zoals De Koning Sterft en Het leven is een droom.


Lotje IJzermans gaat met Olivier Diepenhorst in gesprek.

meer over Nooit Meer Slapen

Nooit Meer Slapen is elke werkdag van middernacht tot 01.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1. Na uitzending zijn de afleveringen te vinden in jouw favoriete podcastapp. De presentatie is in handen van Femke van der Laan (maandag t/m donderdag) en Lotje IJzermans (vrijdag).