Nooit Meer Slapen is hét late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1. Elke werkdag luister je een uur lang, van middernacht tot 01.00 uur, naar een studiogesprek met een gast uit de kunst, cultuur of actualiteit over zijn/haar werk & leven.

De presentatie is in handen van Pieter van der Wielen (maandag t/m donderdag) en Lotje IJzermans (vrijdag).

Deze week in Nooit Meer Slapen

Maandag 25 oktober: Midas Dekkers

Midas Dekkers is bioloog, presentator en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Hij schreef ruim vijftig boeken met verhalen over onderwerpen uit de biologie, waaronder Lief DierDe Vergankelijkheid en Lichamelijke Oefening. In 2019 ontving Dekkers de eerste Drs. P-trofee. In zijn nieuwe boek Wat loopt daar? bekijkt en ontleedt Dekkers de mensen om hem heen, door de ogen van een bioloog. Pieter van der Wielen spreekt met Midas Dekkers. 

Dinsdag 26 oktober: Candy Dulfer

Candy Dulfer is saxofonist. Naast haar solocarrière is Dulfer sinds 2014 onderdeel van de gelegenheidsformatie Ladies of Soul, samen met Glennis Grace, Berget Lewis en Edsilia Rombley. Ze verkocht 2,5 miljoen albums wereldwijd en werkte samen met onder anderen Prince, Aretha Franklin, Beyoncé, Blondie, Maceo Parker, Dave Stewart en Van Morrison. Op 24 september is Dulfer bekroond met de Edison Oeuvreprijs, vanwege haar langdurige succesvolle carrière. Pieter van der Wielen spreekt met Candy Dulfer.

Woensdag 27 oktober: Alex Ploeg

Alex Ploeg is cabaretier en stand-upcomedian. Als lid van de Comedytrain treedt hij regelmatig op in Toomler en sinds 2016 maakt hij satirische sketches in het televisieprogramma Klikbeet. In 2018 werd hij door de Volkskrant verkozen tot comedytalent van het jaar. Zijn debuut Ultimatum werd genomineerd voor de Neerlands Hoop. Nu is er zijn nieuwe voorstelling Ego, waarin Ploeg de strijd met zichzelf aan gaat de hand van harde grappen, persoonlijke verhalen en absurde sketches. Pieter van der Wielen spreekt met Alex Ploeg. 

Donderdag 28 oktober: Natasja Kensmil

Natasja Kensmil is kunstschilder. Ze studeerde in 1998 af aan De Ateliers in Amsterdam en won in 2002 de Wolvecampprijs. In 2021 ontvangt Kensmil de Johannes Vermeer Prijs, de Nederlandse staatsprijs voor de kunsten. Dit vanwege haar herinterpretatie van de geschiedenis, waarbij ze vervormt in plaats van vernietigt. Kunsthal Kade in Amersfoort zal eind 2021 een dubbelexpositie brengen van Kensmil en Sadik Kwaish Alfraji. Pieter van der Wielen spreekt met Natasja Kensmil.

Vrijdag 29 oktober: Fresku

Fresku is rapper, acteur en cabaretier. In 2010 verscheen zijn debuutalbum Fresku, waarop in 2012 het album Maskerade volgde. Samen met regisseur en vriend Teemong maakte Fresku korte YouTube video’s, waarin hij het personage Gino Pietermaai speelde. In 2016 debuteerde hij als cabaretier in zijn one-man show Welkom bij de Fresku show. Zijn nieuwe album In het diepe bracht Fresku zonder enige aankondiging uit. Op het album gaat hij terug naar zijn roots en zingt hij voor het eerst in het Papiaments. Lotje IJzermans spreekt met Fresku.

abonneer je op de podcast

Nooit Meer Slapen is niet alleen als radioprogramma, maar ook als podcast te beluisteren. Abonneer je nu en krijg elke dag automatisch de nieuwste aflevering op je telefoon, tablet of computer.

Lees hier meer
 

volg Nooit Meer Slapen