Pieter van der Wielen ontvangt een inspirerende gast uit de kunst, cultuur of actualiteit, die vertelt over werk & leven. Nooit Meer Slapen is hét nachtelijke cultuurprogramma van de VPRO. In de nacht voer je nu eenmaal de beste gesprekken.

Abonneer je nu op de podcast of luister live op NPO Radio 1, iedere werkdag om middernacht. Op vrijdag presenteert Lotje IJzermans.

maandag 4 juli: Mildred Roethof

Mildred Roethof is documentairemaker. Haar nieuwe vierdelige documentaireserie Op Weg naar de Top onderzoekt de emancipatie van het Nederlandse vrouwenvoetbal: is een glansrijke carrière voor hen nu vanzelfsprekender dan vroeger? De serie laat sterspeelsters aan het woord, bespreekt vooroordelen en licht nieuw talent uit. Roethof werkte eerder als regisseur en programmamaker bij RTL, KRO en NTR. Ook maakte ze documentaires over haar eigen advocatenfamilie, natuurbescherming en jeugdtrauma’s.

Pieter van der Wielen gaat met Mildred Roethof in gesprek.

dinsdag 5 juli: Alexander Klöpping

Alexander Klöpping is ondernemer en podcastmaker. In zijn wekelijkse Podcast Over Media (POM) bespreekt hij samen met Ernst-Jan Pfauth recente ontwikkelingen op het gebied van media, cultuur, technologie en ondernemen. Klöpping is één van de oprichters van de digitale leesdienst Blendle, en stond aan de wieg van De Universiteit van Nederland. Op televisie schoof hij tien jaar aan tafel als technologie-expert bij De Wereld Draait Door.

Pieter van der Wielen gaat met Alexander Klöpping in gesprek.

woensdag 6 juli: Paul Witteman

Paul Witteman is journalist en presentator. Zijn televisiecarrière beslaat meer dan veertig jaar. Naast zijn werk als presentator van tv-programma’s als Pauw en Witteman, Buitenhof en Het Lagerhuis schreef hij jarenlang als columnist voor de Volkskrant over muziek. In 2001 werd hij tijdens de Gouden Televizier-Ring Gala uitgeroepen tot beste mannelijke televisiepersoonlijkheid. In mei stopte Witteman als presentator van zijn tv-programma Podium Witteman, en kondigde aan dat een herstart op televisie hem niet meer waarschijnlijk lijkt. Dit jaar kreeg hij voor zijn volledige mediacarrière de Ere Zilveren Nipkowprijs toegewezen.

Pieter van der Wielen gaat met Paul Witteman in gesprek.

donderdag 7 juli: Nadia Zerouali

Nadia Zerouali is schrijver en presentator. Ze werd bekend als tv-kok in de programma’s Grenzeloos Koken op 24Kitchen en BinnensteBuiten van KRO-NCRV. Samen met Merijn Tol schreef ze kookboeken die recepten uit de Arabische en westerse wereld combineren. Zerouali speelde in 2019 in de film De club van lelijke kinderen. Ook mengt ze zich in het publieke debat: ze was een van de initiatiefnemers van Ieder1, een beweging die polarisatie in de samenleving probeert tegen te gaan. In 2021 ging ze voor het RTL Verkiezingsdebat als ‘gewone burger’ in discussie met Geert Wilders.  

Pieter van der Wielen gaat met Nadia Zerouali in gesprek.

vrijdag 8 juli: Wim van Sinderen

Wim van Sinderen is fotograaf en conservator. Deze zomer neemt hij met de tentoonstelling Ouders na twintig jaar afscheid als conservator bij het Fotomuseum Den Haag. Voor de serie legden ruim dertig fotografen en kunstenaars de relatie met hun ouders vast: liefdevol of afstandelijk, intiem of verstoord. Van Sinderen stelde in zijn carrière tientallen tentoonstellingen samen – over boeren, fotografen in Parijs, of over de moderne stad. Ook presenteerde hij solotentoonstellingen van fotografen als Anton Corbijn, Erwin Olaf en Robin de Puy.

Lotje IJzermans gaat met Wim van Sinderen in gesprek.

Pieter van der Wielen stopt bij Nooit Meer Slapen

Per 1 september 2022 stopt Pieter van der Wielen met de presentatie van Nooit Meer Slapen. Sinds de start van het programma 8 jaar geleden interviewde Van der Wielen van maandag tot en met donderdag iedere nacht inspirerende gasten uit de wereld van de kunst en cultuur en uit de actualiteit. Vanaf september gaat Van der Wielen een wekelijkse podcast maken voor het NRC. De VPRO gaat op zoek naar een nieuwe presentator voor Nooit Meer Slapen.

Lees verder

meer over Nooit Meer Slapen

Nooit Meer Slapen is elke werkdag van middernacht tot 01.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1. Na uitzending zijn de afleveringen te vinden in jouw favoriete podcastapp. De presentatie is in handen van Pieter van der Wielen (maandag t/m donderdag) en Lotje IJzermans (vrijdag).