Deze week

Maandag

Sacha Polak is regisseur en scenarist. Ze maakte verschillende speelfilms waaronder ‘Hemel’ en maakte ook een egodocument, ‘Nieuwe Tieten’ over haar besluit tot borstamputatie. ‘Dirty God’, haar eerste Engelstalige film, opent de 48ste editie van het International Film Festival Rotterdam. Pieter van der Wielen spreekt met Sacha Polak. Het tweede uur hoor je journalist Merijn de Waal in de rubriek ‘Open Kaart’ en de reportage ‘Prostitutielandschap’ van Mathijs Deen.

Dinsdag

De nieuwe Dichter des Vaderlands, Tsead Bruinja, publiceerde vanaf zijn debuut twaalf dichtbundels, zowel in het Nederlands als in het Fries. Als dichter des Vaderlands zal hij de komende twee jaar bij nationale gebeurtenissen gedichten schrijven en zal hij optreden als ambassadeur van de poëzie. Tsead Bruinja’s werk kenmerkt zich door uiteenlopende, uitgesproken meningen, menselijke verhalen en een linkse invalshoek. Pieter van der Wielen spreekt met Tsead Bruinja. Het tweede uur is komiek Ronald Snijders te gast in de rubriek ‘Open Kaart’ en hoort u een reportage over architect Marlies Rohmer.

Woensdag

Rein Jelle Terpstra houdt zich bezig met fotografie en kunst in de openbare ruimte. In zijn werk onderzoekt hij vaak de relatie tussen perceptie en geheugen. Dat leidde onder meer tot de installaties ‘Nabeelden’ (2010) en ‘Retracing’ (2013). Vanaf volgende week toont het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam zijn omvangrijke onderzoeksproject ‘Robert F. Kennedy Funeral Train – The People’s View’. Pieter van der Wielen spreekt met Rein Jelle Terpstra. Het tweede uur is breakdancer Redouan Ait Chitt onze ‘Open Kaart’ gast.

Donderdag

Elsbeth Etty is literair criticus, columnist en voormalig bijzonder hoogleraar literaire kritiek. Ze publiceerde verschillende essay- en columnbundels, een roman en ze schreef een biografie over dichteres Henriëtte Roland Holst, ‘Liefde is heel het leven niet’, nu volgt een biografie over dichter en tekstschrijver Willem Wilmink: ‘In de man zit nog een jongen’. Pieter van der Wielen spreekt met Elsbeth Etty. In het tweede uur is fotograaf Hans Wilschut onze Open Kaart gast.

Vrijdag

Guido van Driel is afgestudeerd historicus en als tekenaar en filmmaker autodidact. In 1994 verscheen zijn eerste stripboek ‘Vis aan de wand’. Met zijn eerste speelfilm ‘De wederopstanding van een klootzak’ zette hij zichzelf op de kaart. Zijn nieuwe film ‘Bloody Mary’ gaat in première op het International Film Festival Rotterdam. Atze de Vrieze spreekt met Guido van Driel. In het tweede uur hoor je de tweede aflevering van de podcast ‘Podiumbeesten’. 

over ons

Nooit Meer Slapen is hét late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1. Elke werkdag, van middernacht tot 02.00 uur.

In het eerste uur van Nooit Meer Slapen vindt telkens een lang studiogesprek plaats, waarin vaste presentator Pieter van der Wielen een gast uit de cultuur of de actualiteit ontvangt. In het tweede uur doen we - middels diverse rubrieken - verslag van actuele gebeurtenissen op het gebied van film, theater, literatuur en beeldende kunst. Op vrijdagavond wijkt de programmering van het eerste uur af. Dan begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur.

advertentie