Nooit Meer Slapen blikt terug op het beste van het tweede uur. De podcasts, interviews en muzieksessies die we niet willen vergeten; die nog één keertje speciale aandacht verdienen: De Favorieten, Achter de Schermen, Dit Zijn De Namen, Radio Cinema en de NMS Live Sessies.

Radio Cinema

Het beste van het tweede uur

De filmpodcast Radio Cinema is niet weg te denken uit dit lijstje. In 2019 maakte filmjournalist Maartje Willems samen met Pieter van der Wielen de podcast Radio Cinema. Samen - en soms met een gast - bespraken ze elke week twee opvallende, spannende, interessante nieuwe bioscoopfilms.

Radio Cinema

De Favorieten

Het beste van het tweede uur

Begin 2019 werd de rubriek 'Open Kaart' vervangen door 'De Favorieten'. Een nieuwe vorm om onze gasten te interviewen aan de hand hun favoriete cultuurmomenten. Gedichten, films, boeken, theaterstukken, muziek en meer.

De Favorieten

Dit Zijn De Namen

Het beste van het tweede uur

In Dit Zijn De Namen spraken we met dé aanstormde talenten van het moment: kunstschilder Pieter Jennes, rapper Ella John, schrijver Iduna Paalman, theaterregisseur Charlie Chung en modeontwerper Lieselot Elzinga. Hoe is het om jong te zijn, vol dromen en ideeën, op het punt van doorbreken te staan.

Dit Zijn De Namen

NMS Live Sessies

Het beste van het tweede uur

Wat zou het tweede uur van Nooit Meer Slapen zijn zonder onze eigen NMS Live Sessies? De afgelopen jaren mochten we veel artiesten, klein en groot, (nog) onbekend of al bekend, ontvangen in platenzaak Velvet. Daar speelden zij drie nummers: soms ontroerend, altijd intiem en perfect voor in de nacht.

NMS Livesessies

Achter de Schermen

Het beste van het tweede uur

In de rubriek Achter de Schermen namen Inge ter Schure en Tessa de Vries een kijkje bij een nieuwe voorstelling, film of tentoonstelling. Thuis op de bank, bij exposities, in werkplaatsen of in de coulissen spraken zij met de kunstenaars, schrijvers, acteurs en regisseurs.

Achter de schermen