De laatste week van december praten we dagelijks een uur met gasten voor wie 2016 in het bijzonder een belangrijk jaar was. Hoe kijken zij terug? Wat is er verder nog gebeurd op hun vakgebied? En hoe verhouden zij zich tot het wereldnieuws? In de nacht van 26 op 27 december, vanaf middernacht te horen in Nooit Meer Slapen: Douwe Bob.

Douwe Bob Posthuma (1992) komt uit een behoorlijk artistiek gezin. Pa is Simon Posthuma, bekend als ontwerper bij The Fool, en moeder was danseres. Douwes schoolperiode kan je het best omschrijven als 'onstuimig'; drie keer werd hij van school gestuurd. Zou het de passie voor muziek zijn die hem afleidde? Op zijn zesde begon Douwe piano te spelen. Later kwam daar de gitaar bij.

Echt bekend werd hij toen hij in 2012 meedeed aan de eerste editie van ‘De beste singer-songwriter van Nederland’, de talentenjacht van Giel Beelen.  Sindsdien oogstte hij success met nummers als Multicoloured Angels (2012) en You Don’t Have To Stay (2013).

In 2016 behoorde heel Nederland tot Team Douwe, toen hij ons vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival in Zweden met het nummer Slow Down. "Het is een protestnummer tegen mezelf, tegen de snelheid waarmee ik in Amsterdam leef. We moeten ons levenstempo vertragen", zo zei hij. Met Slow Down bereikte Douwe de finale, maar helaas zag hij de eerste plaats naar Oekraïne gaan.

Was dat dan een domper op het feest? Nee! Hij toerde door heel Nederland, en opende ter ere van zijn album The Fool Bar een kroeg onder dezelfde naam. Proost. Hoe beleefde Douwe Bob dit jaar vol successen? Daarover spreekt Pieter van der Wielen hem komende nacht.

'I wrote a song for you' - on the new album 'Fool Bar' (link in bio) #foolbar #gitaartje #howluckyweare

Een foto die is geplaatst door Douwe Bob (@douwebob) op