Ester Naomi Perquin nieuwe presentator op de vrijdagen

Met ingang van deze week presenteert Ester Naomi Perquin de vrijdagnacht van Nooit Meer Slapen, het cultuurprogramma dat op de overige dagen door Pieter van der Wielen wordt gepresenteerd.

‘Geef mij een kwartier in een wachtkamer en ik ken het levensverhaal van iedereen die daar zit’, zegt Ester Naomi Perquin. Ze wil maar zeggen: aan nieuwsgierigheid ontbreekt het haar niet. Dat komt mooi uit, want vanaf volgende week presenteert zij elke vrijdagnacht Nooit Meer Slapen.

Perquin is dichter en heeft geen ervaring als radiopresentator, maar ze ziet er niet tegenop. ‘Ik ben hooguit bang dat ik mijn microfoon in een glas water laat vallen want ik ben nogal onhandig. De luisteraars stel ik mij voor als sympathieke, begripvolle mensen die alvast de aardappels voor morgen schillen of sokken zitten te stoppen. Misschien zitten er ook een paar taxichauffeurs bij, dat hoop ik.’

Zelf is Perquin een echte luisteraar. ‘Ik kijk al een jaar geen tv meer en ik mis het niet. Gezichten leiden vaak zo af. Een gesprek op de radio is veel zuiverder, daarin kun je heel weinig verbergen. Het heeft iets intiems, zeker ’s nachts.’

De eerste uitzending die Ester Naomi Perquin presenteert is op vrijdag 6 maart. Van 0.35 uur tot 2.00 uur op NPO Radio 1. Cabaretière Brigitte Kaandorp is dan te gast. Anton de Goede, afgelopen maanden waarnemend presentator op de vrijdag, blijft als zeer gewaardeerde programmamaker aan Nooit Meer Slapen verbonden.

Biografie
Ester Naomi Perquin (1980) groeide op in Zierikzee en woont sinds dertien jaar in Rotterdam. Ze werkte vier jaar als gevangenisbewaarder om haar studie aan de Schrijversvakschool te kunnen betalen. In 2007 debuteerde Perquin met de dichtbundel Servetten halfstok, twee jaar later volgde Namens de ander. Haar derde bundel Celinspecties (2012), waarin ze teruggrijpt op haar cipiersverleden, werd bekroond met de VSB Poëzieprijs. Van 2011 tot 2013 was Perquin de Stadsdichter van Rotterdam. En vorig jaar debuteerde ze als prozaschrijver met de verhalenbundel Binnenkort in dit theater.