Kerstverhalen 2015

De acteurs Hans Dagelet, Monic Hendrickx, Cas Enklaar, Tamar van den Dop en Britte Lagcher lezen in de kerstweek ieder een modern kerstverhaal voor in Nooit Meer Slapen. De schrijvers van de verhalen zijn Nederlands, Vlaams en Amerikaans: Ingmar Heytze, Hanneke Hendrix, Bart Moeyaert, Simon Rich en L.H. Wiener.

Het is een samenwerking met de stichting Uitgelezen Verhalen, die korte door acteurs voorgedragen verhalen in het theater programmeert. De radioverhalen zijn de opmaat naar de zevende aflevering van Uitgelezen Verhalen op maandagavond 28 december in Theater Bouwkunde in Deventer. Daar komen drie van de vijf acteurs hun kerstverhaal live voordragen, aangevuld met andere komische literaire verhalen en afgewisseld met live muziek.

Het warme meisje

Cas Enklaar leest Het warme meisje van Bart Moeyaert, waarin de jonge ik-figuur met zijn zes broers opeens een meisje te logeren krijgt met kerst.

De Gesmolten Emmer

Monic Hendrickx laat zich meeslepen in een zelfmoordpoging van de ik-figuur in het verhaal De Gesmolten Emmer van Hanneke Hendrix.
(Beeld: KRO-NCRV, © Pief Weyman)

Kaasmis

Hans Dagelet krijgt namens de hoofdpersoon in Kaasmis van Ingmar Heytze de kerstblues tijdens een Utrechtse kroegentocht.
(Beeld: Leonie Ravenstein)

Christus is een karper

Tamar van den Dop laat het kerstkind twee keer verschijnen in Zandvoort en Hoorn, in L.H. Wiener’s verhaal Christus is een karper.
(Beeld: Sanne Peper voor Toneelschuur Producties)

Ik zag mamma de Kerstman kussen

Britte Lagcher brengt de echte Kerstman tot leven in Simon Rich' hilarische Ik zag mamma de Kerstman kussen
(Beeld: Anne Barlinckhoff)