Vanaf vrijdag 1 januari 2021 presenteert Lotje IJzermans de vrijdagnacht van Nooit Meer Slapen. Op de andere doordeweekse dagen presenteert Pieter van der Wielen.

Lotje IJzermans begon haar VPRO-carrière in muziekprogramma’s als Nozems a Gogo en Villa 65 op de radio, en Lola da Musica op televisie. Ze schreef scenario’s voor televisiefilms en de speelfilm A Long Story.

Later werd zij presentator en eindredacteur van het dagelijks cultuurprogramma De avonden en creëerde ze Nooit Meer Slapen, waar ze tot en met 2018 de eindredactie over voerde. 

De laatste jaren presenteerde zij de muziekpodcast Psychocandy en deed ze eindredactie van verschillende televisieprogramma’s waaronder De kracht van de kringloopwinkel. 

Lotje IJzermans over Nooit Meer Slapen: 'In 2014 richtte ik Nooit Meer Slapen op. Vijf jaar lang werkte ik er als eindredacteur achter de schermen. Dat ik nu de vrijdagnacht ga presenteren is een nieuwe uitdaging, die tegelijkertijd voelt als thuiskomen.'

De eerste uitzending met presentator Lotje IJzermans is vrijdag 1 januari van 00.00 uur tot 01.00 uur. Ze spreekt dan met theatermaker René van ’t Hof, naar aanleiding van zijn voorstelling Desiree