De VPRO deed op Radio 1 in Nooit Meer Slapen dagelijks verslag van het Oerol Festival op Terschelling. Van maandag 16 juni tot en met vrijdag 20 juni waren er elke dag reportages te horen vanaf het Waddeneiland.

Traditiegetrouw kent Oerol veel theaterpremières. Het merendeel van de theatervoorstellingen wordt specifiek ontwikkeld voor de locatie of hebben op andere wijze een bijzondere connectie met het eiland. In Nooit Meer Slapen werden er vijf uitgelicht.

Op maandag was dat de openingsvoorstelling van Oerol: Buzz Aldrin, waar ben je gebleven, van Toneelgroep Oostpool, met regisseur Joeri Vos. Dinsdag was Nooit meer slapen bij Schotland van Orkater/De Nieuwkomers, dat geïnspireerd is op het boekenweekgeschenk De heilige Antonio van Arnon Grunberg. Woensdag was muziektheatergroep De Kift in de uitzending. Zij spelen op Oerol Bidonville, samen met acteur Sanne den Hartog. Op donderdag maakte verslaggever Botte Jellema een wandeling van vijf uur over het eiland, in de voorstelling Building Conversations van Lotte van den Berg. Het is een theatraal onderzoek naar sociale en democratische processen in samenspraak met de bezoekers. Op vrijdag sloot Nooit meer slapen af met Klemens Patijn van TG Goed Gezelschap. Zij spelen er T.I.C.S.; Tourette’s Impulsive Corps Symphony, geïnspireerd op verhalen van Oliver Sacks en persoonlijke ervaringen van theatermaker Klemens Patijn.