Oordeel zelf

stuur uw oordeel in en doe mee aan ons programma

VPRO Nooit Meer Slapen zendt elke maandagnacht de rubriek 'Oordeel zelf' uit en daar hebben we jou voor nodig!

Een film is nog maar net in première gegaan, acteurs dampen nog na op het podiu en de drukinkt van een boek heeft amper kunnen drogen of de recensenten staan al klaar om hun sterren uit te delen. Maar wat vinden jij en wij er eigenlijk van?

Elke maandag gaan onze redacteuren met presentator Pieter van der Wielen in gesprek, waarbij wij het oordeel van recensenten afzetten tegen onze eigen mening én die van jou. Lees en kijk je met ons mee? Dan horen wij graag je mening.

Film: Hereditary
De horrorfilm Hereditary van regisseur Ari Aster wordt 'de engste film ooit' genoemd. Maar wat vond jij er van? Stuur je oordeel in maximaal vijf zinnen vóór maandag 25 juni naar oordeelzelf@vpro.nl. Scroll naar beneden voor de trailer.

Boek: Cazalet-kronieken
Elizabeth Jane Howard (1923-2014) is een van de grootste schrijvers van het naoorlogse Engeland, een van de favorieten van Hilary Mantel. In 1950 debuteerde ze met The Beautiful Visit, dat prompt bekroond werd met de John Llewelyn Rhys Memorial Prize. In 1965, na een aantal mislukte huwelijken én succesvolle romans, werd ze de tweede vrouw van Kingsley Amis. Ze verliet Amis in 1980, maar bleef contact houden met diens zoon Martin. En het was op diens aanraden dat Howard in 1982 begon aan een romanreeks geënt op haar eigen familiegeschiedenis, de monumentale ‘Cazalet-kronieken’. Tot nu toe zijn er in de Nederlandse vertaling drie delen verschenen, de overige twee verschijnen komend jaar. Volgens onze Oordeel Zelf medewerker Lotje IJzermans zijn het ideale vakantieboeken. Heeft u al één of meerdere delen gelezen? Stuur uw mening voor maandag 25 juni naar oordeelzelf@vpro.nl