Nooit Meer Slapen

Met o.a. theatermaker Eran Ben-Michaël, zangeres Sherry Dyanne en 'Suspiria'


Het eerste uur

Eran Ben-Michaël is acteur en regisseur. Hij is zoon van een Roemeense moeder en een Israëlische vader. Na de Toneelschool speelde hij bij verschillende gezelschappen. Sinds 2012 schrijft en speelt hij samen met George Tobal voorstellingen, zoals ‘George & Eran lossen Wereldvrede op’ en ‘De Vlucht van een Granaatappel’. Samen met actrice Merel Polat is hij deze maand in het Amsterdamse Theater Bellevue te zien in de voorstelling ‘Breaking Fake News’. Ze werken op een nieuwsredactie en moeten na een aanslag bepalen waar feiten stoppen en geruchten beginnen. Pieter van der Wielen spreekt met Eran Ben-Michaël.

Het tweede uur

Sherry Dyanne is jazz- en soulzangeres. Ze begon als wiskundelerares, maar dankzij de Soundmixshow doet ze sinds 2001 wat ze altijd al wilde: zingen. Haar debuutalbum ‘Sing me a Song’ werd genomineerd voor een Edison Award. Vorige week verscheen haar nieuwe kerstalbum 'Let It Glow'. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Sherry Dyanne vragen over werk en leven. 
Daarna bespreken we de film Suspiria in de rubriek Oordeel Zelf. De originele horrorfilm over een heksencult op een dansschool kwam uit in 1977 en verwierf over de jaren heen een cultstatus. Dit jaar kwam er onder regie van Luca Guadagnino een moderne versie uit. Maar wat vond jij er van?