Nooit Meer Slapen: André Manuel, Misja Pekel

Met o.a. cabaretier André Manuel, filmmaker Misja Pekel en regisseur Marleen Jonkman

Het eerste uur

André Manuel kwam via de popmuziek in het cabaret terecht. Tot 1995 maakte hij deel uit van de Nederlandstalige popgroep Fratsen. Daarna begon hij de band Krang, wat Twents is voor 'binnenstebuiten', en treedt ook solo op. Al eerder was hij als cabaretier actief. In 1990 had hij zijn eerste solovoorstelling 'Ik wil een beest in bed'. En hij won met 'Sleet' (2003) de cabaretprijs Neerlands Hoop. Inmiddels is Manuel toe aan zijn zestiende voorstelling, ‘Dreejklzoew’, waarin hij zich voordoet als een even geliefde als verguisde mythische Twentse clown. Pieter van der Wielen spreekt met André Manuel.

Het tweede uur

Misja Pekel is filmmaker. Op zijn naam staan de films 'Sea of Pictures' en 'Once Upon A Tree'. Nu komt er een documentaire voor 2Doc, genaamd: 'Maalstroom'. Over de Syrische Mouaz al-Balkhi (22) die besloot om van Calais naar Dover te zwemmen, tevergeefs. De documentaire is een zoektocht naar wat er in het hoofd van de 22-jarige is omgegaan. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Misja Pekel vragen over werk en leven.
Daarna horen we de favoriete scène van filmregisseur Marleen Jonkman. Ze maakte korte films, commercials en videoclips en debuteerde vorig jaar op het filmfestival van Toronto met haar eerste lange speelfilm 'La Holandesa'. Luister naar De Favoriete Scène van Marleen Jonkman.