Nooit Meer Slapen: Paul Verhaeghe, Jan Jansen

Met o.a. doctor Paul Verhaeghe, schoenontwerper Jan Jansen en muzikant Mitch Rivers

Paul Verhaeghe

Paul Verhaeghe is doctor in de klinische psychologie en hoogleraar aan de Universiteit Gent. Met zijn boek ‘Liefde in tijden van eenzaamheid’ (1998) verwierf hij internationale faam. Daarna volgde ‘Het einde van de psychotherapie’ (2009). Sindsdien werkt Verhaeghe aan een drieluik over de mens in diens verhouding tot de ander. In ‘Identiteit’ (2012) onderzocht hij het veranderde ik-gevoel. In ‘Autoriteit’ (2015) bevraagt hij waarom er weinig waarde aan autoriteit wordt gehecht. In het laatste deel van het drieluik, 'Intimiteit’, gaat hij in op de relatie die westerse mensen hebben met hun lichaam. Pieter van der Wielen spreekt met Paul Verhaeghe.

In het tweede uur

Jan Jansen is schoenontwerper. Hij bedacht de bamboeschoen (1973) en de 'zweefhak' (1989). Hij is nu 77 jaar, maar produceert nog altijd twee collecties per jaar. De meest bijzondere 75 paar worden in het Apeldoornse museum CODA tentoongesteld. 'Jan Jansen - 50 years of shoe design' is te zien van 13 december 2018 tot en met 20 januari 2019. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Jan Jansen vragen over werk en leven.
Daarna hoor je de 'NMS Live Sessie' met Mitch Rivers, voormalig straatmuzikant en ex-frontman van de punkband Joe Madman & The Sidewalkers. Nu maakt hij soulvolle folk en bluesy americana. Vorige maand verscheen zijn debuutalbum ‘Restless Soul, Heartless City.’