Nooit Meer Slapen: Bram van der Vlugt, Xena Maria Evers

Met o.a. Bram van der Vlugt, Xena Maria Evers en Ramon Gieling

Het eerste uur

Acteur Bram van der Vlugt (1934) is al decennialang te zien in het theater, op televisie en op het witte doek. Vanuit kleine toneelgezelschappen groeide hij midden jaren door naar het nationale theatercircuit. Hij maakte naam met rollen in tv-series als ‘Medisch Centrum West’ en ‘Keyzer & De Boer Advocaten’. Velen zullen hem vooral kennen als Sinterklaas, een rol die hij 24 jaar lang vertolkte. Met actrice Nettie Blanken speelt hij ‘Vasalis, altijd vandaag’, een theatervoorstelling over leven en werk van dichter en psychiater M. Vasalis (1909-1998). Pieter van der Wielen spreekt met Bram van der Vlugt.

Het tweede uur

Xena Maria Evers is filmmaker. Bij VPRO Dorst pitchte ze vorig jaar haar idee om een documentaire te maken over haar geïslamiseerde broer. In 'Mijn broer en ik' duikt ze in het religieuze leven van haar broer. De documentaire is donderdag te zien op NPO3. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Xena Maria Evers vragen over werk en leven.
Daarna hoor je de rubriek Achter de Schermen, waarin we met makers afspreken op een plek die veel betekent voor hun werk. Deze week praat verslaggever Elianne Meijer met regisseur Ramon Gieling over zijn film 'The Disciples, een straatopera'.