Nooit Meer Slapen - Daan Schuurmans, The Alchemical Wedding

Met o.a. Daan Schuurmans, 'The Alchemical Wedding' en NMS Live: Blackbird

Het eerste uur

Daan Schuurmans is acteur. Hij werd bekend door de tv-serie ‘Westenwind’, waarin hij vanaf 1999 vier seizoenen een van de hoofdrollen speelde. Andere series waarin hij grote rollen had zijn o.a. ‘Keyzer & De Boer advocaten’, ‘Annie M.G.’, ‘Bellicher’ en ‘Bernhard’. Naast talloze films, zoals o.a. ‘Het diner’ en ‘Mannenharten 2’, staat Schuurmans regelmatig op het toneel. Eind december wordt op NPO1 het slotdeel van de misdaadserie ‘Heer & Meester’ uitgezonden, waarin Schuurmans opnieuw de hoofdrol speelt als de charismatische Valentijn Rixtus Bentinck. Pieter van der Wielen spreekt met Daan Schuurmans.

Het tweede uur

Verslaggever Inge ter Schure ging voor een reportage naar de tentoonstelling 'The Alchemical Wedding' rond de Tsjechische surrealist en meesteranimator Jan Švankmajer. Ze doet verslag van de bizarre en duistere films en sculpturen die nog tot 3 maart tentoongesteld staan in Eye Filmmuseum. Daarna hoor je de NMS Live Sessie van Blackbird. Haar Debuut-EP ‘One Of The Wild Ones’ kwam uit in juni van dit jaar en staat vol met nostalgische folk geïnspireerd door haar reis in de VS.

Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De ‘NMS Live Sessies’ worden maandelijks opgenomen in platenzaak Velvet Music, op de Rozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onze Facebook pagina voor namen en tijden.