Nooit Meer Slapen - Ilja Pfeijffer, Annick Boer

Met o.a. llja Leonard Pfeijffer, Annick Boer en Jaap van Heusden

Het eerste uur

llja Leonard Pfeijffer schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, essays, kritieken, theaterstukken en songteksten. Hij woont en werkt in Genua. Hij was tot 2004 werkzaam als classicus aan de Universiteit Leiden. Bekende romans van Pfeijffer zijn o.a. ‘La Superba’ (2013), waarmee hij de Libris literatuurprijs won, en ‘Peachez (2017)’. Met de bundel ‘Idyllen’ (2015) won hij de VSB Poëzieprijs. In zijn nieuwe roman ‘Grand Hotel Europa’ diagnosticeert hij de tijdgeest met Europa als speelveld. Pieter van der Wielen spreekt met llja Leonard Pfeijffer.

Het tweede uur

Actrice Annick Boer staat al 25 jaar op het toneel, o.a. als zuster Klivia in 'Ja Zuster, Nee Zuster' en in de musical 'Doe Maar'. Daarnaast is ze op TV te zien in 'Het Klokhuis' en de dramaserie 'De Hoofdprijs', en is haar stem veelvoudig te horen in tekenseries. Nu is ze te zien in het toneelstuk 'GENOEG NU OVER JOU!', tot april volgend jaar te zien door heel Nederland, waarin de moeder dochter relatie centraal staat. 

Daarna hoor je De Favoriete Scène van regisseur Jaap van Heusden. In 2005 debuteerde hij met de korte film 'Een ingewikkeld verhaal, eenvoudig verteld'. Voordat hij naar de filmacademie ging zette hij in Ouagadougou een filmfestival op voor plaatselijke filmmakers. Sindsdien regisseert en schrijft hij bioscoop- en tv-films. Luister naar De Favoriete Scène van Jaap van Heusden.