Nooit Meer Slapen - Nazmiye Oral

Het eerste uur

Nazmiye Oral is een Turks-Nederlandse schrijver en actrice. Ze werkte een tijd als journalist voor het programma De dialoog, van de Nederlandse Moslim Omroep. Ze interviewde Pim Fortuyn en Theo van Gogh. Haar islamitische achtergrond is in haar werk een belangrijk thema. In 2015 stond ze op het podium samen met haar moeder, in met de voorstelling Niet meer zonder jou. Nu staat ze samen met Marcus Azzini in het theater. In hun stuk God is een moeder’onderzoeken ze samen de relatie tussen moeders, hun kinderen en religie.

Het tweede uur

In het tweede uur hoor je de podcastserie van Perdu: De Verloren Tijd. In de vierde aflevering is schrijver Abdelkader Benali te gast. Benali publiceerde afgelopen jaar de roman De Weekendmiljonair en trad op met zijn voorstelling Kalief van Nederland. In het werk dat Benali maakte voor de podcast liet hij zich leiden door het ouderschap en de afwisseling tussen de diepe verbondenheid en plotselinge eenzaamheid van deze ervaring. Ook hoor je het laatste deel van de serie Luister & Huiver. In deze aflevering is het de buurt aan het verhaal van Ilse Ruijters: Stilleven.

Vanaf januari zal Nooit Meer Slapen teruggaan naar één uur uitzendtijd, waardoor De Verloren Tijd nu als online podcast verder gaat. De Verloren Tijd is te beluisteren via alle podcastkanalen en is te vinden op https://anchor.fm/podcast-perdu/.