Nooit Meer Slapen

Met o.a. Funda Müjde en podcast: Podiumbeesten

Het eerste uur

Funda Müjde is cabaretière, actrice en columniste. Ze werd geboren in Turkije en verhuisde met haar familie naar Nederland toen ze zeven jaar oud was. Als actrice was ze o.a. te zien in de serie ‘Vrouwenvleugel’ en in de film ‘Julia’s geheim’. In 2007 overleefde Müjde een ernstig ongeluk, waardoor ze in een rolstoel belandde. In 2014 fietste ze met een handbike naar Turkije. Deze ervaring resulteerde in een boek en een voorstelling. In haar nieuwe voorstelling ‘Funda stelt zich aan’ legt ze uit waarom ze zo vaak genoeg onbegrepen wordt. Tom Klaassen spreekt met Funda Müjde.

Het tweede uur

Voor acteurs, cabaretiers en muzikanten is het dagelijkse kost: op een podium gaan staan voor een zaal vol publiek, recensenten, én verwachtingen. Maar eigenlijk is het een raar beroep, midden in de spotlights staan. Bekeken en beoordeeld worden. Wat doet dat met je? In deze podcastserie zoomen we in op de mensen op het podium: de podiumbeesten.

Een totale black out of trillend van angst een monoloog opvoeren. Veel acteurs hebben last van podiumangst, maar praten hier moeilijk over. Maar in de eerste aflevering doen drie acteurs en een psychiater toch een boekje open. Over de angst om te falen, zichzelf te-leur te stellen, en de drang om toch iedere keer weer dat podium op te gaan. Met actrice Anniek Pheifer, psychiater Esther van Fenema, regisseur Gerardjan Rijnders en actrice Carine Crutzen.