Nooit Meer Slapen

Met o.a. Rein Jelle Terpstra, Redouan Ait Chitt en reportage: Ironie na Trump

Het eerste uur

Rein Jelle Terpstra houdt zich bezig met fotografie en kunst in de openbare ruimte. In zijn werk onderzoekt hij vaak de relatie tussen perceptie en geheugen. Dat leidde onder meer tot de installaties ‘Nabeelden’ (2010) en ‘Retracing’ (2013). Vanaf volgende week toont het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam zijn omvangrijke onderzoeksproject ‘Robert F. Kennedy Funeral Train – The People’s View’. Een reconstructie van de begrafenistrein waarmee Robert Kennedy werd vervoerd vanuit het perspectief van de mensen langs het spoor. Pieter van der Wielen spreekt met Rein Jelle Terpstra.

Het tweede uur

Zonder enige medische verklaring vertoonde het lichaam van Redouan Ait Chitt bij zijn geboorte bijzondere afwijkingen. Maar ondanks dat zijn been en arm aan zijn linker zijde korter zijn dan aan zijn rechter zijde, werd hij op zijn veertiende verliefd op breakdance. Hij ontwikkelde een persoonlijke stijl en mede dankzij zijn bijzondere verhaal ontvangt hij nu internationale erkenning als breakdancer en motivational speaker. Redouan Ait Chitt staat dit jaar op het podium met de voorstelling ‘REDO’ om zijn levensverhaal middels dans te vertolken. In de rubriek Open Kaart beantwoordt hij vragen over werk en leven.

Daarna hoor je een reportage waarin Botte Jellema de satire rondom president Donald Trump onderzoekt. Het zijn gouden tijden voor grappenmakers, met de president van de Verenigde Staten Donald Trump als onderwerp. Maar niet iedereen houdt van die grappen. Schrijfster en theatermaker Laura van Dolron vindt dat de werkelijkheid de ironie aan het inhalen is.