Nooit Meer Slapen

Met o.a. regisseur Guido van Driel en podcast: Podiumbeesten afl. 2

Het eerste uur

Guido van Driel is afgestudeerd historicus en als tekenaar en filmmaker autodidact. In 1994 verscheen zijn eerste stripboek ‘Vis aan de wand’. Sindsdien maakte hij nog zeven graphic novels. Ook is hij regisseur van documentaires en films. Met zijn eerste speelfilm ‘De wederopstanding van een klootzak’ zette hij zichzelf op de kaart. Zijn nieuwe film ‘Bloody Mary’ gaat in première op het International Film Festival Rotterdam. De film gaat over een ooit succesvolle striptekenares die van het ene conflict in het andere belandt. Atze de Vrieze spreekt met Guido van Driel.

Het tweede uur

Voor acteurs, cabaretiers en muzikanten is het dagelijkse kost: op een podium gaan staan voor een zaal vol publiek, recensenten, én verwachtingen. Maar eigenlijk is het een raar beroep, midden in de spotlights staan. Bekeken en beoordeeld worden. Wat doet dat met je? In deze podcastserie zoomen we in op de mensen op het podium: de podiumbeesten. 

In de tweede aflevering praten we met cabaretiers Katinka Polderman en Johan Goossens, en regisseur Jessica Borst. Een cabaretier of theatermaker die alleen op het podium zijn verhaal vertelt - kwetsbaarder wordt het bijna niet. Hoewel, het hoeft natuurlijk niet 1 op 1 jouw verhaal te zijn. Maar ziet het publiek dat ook? Hoe persoonlijk moet je worden om mensen te kunnen raken?