Nooit Meer Slapen

met o.a. Merel Hubatka, Abke Haring en de reportage 'Veilingmeester'

Het eerste uur

Merel Hubatka studeerde antropologie aan de Universiteit van Amsterdam, schreef columns voor Viva en is zangeres van de Zutphense formatie JazzTrack. Ze organiseert festivals, waaronder een jaarlijks Papoea-festival. Nu debuteert ze als schrijver met ‘Norman’, een roman die gebaseerd is op het levensverhaal van haar vader die vanaf 1959 als bestuursambtenaar de Papoea's in Nieuw-Guinea heeft begeleid in hun proces naar onafhankelijkheid. Een man van jonge leeftijd die in de jungle zijn idealen probeerde te verwezenlijken tegen de achtergrond van een internationaal conflict. Pieter van der Wielen spreekt met Merel Hubatka.

Het tweede uur

In de rubriek Open Kaart beantwoordt actrice Abke Haring vragen over werk en leven. Ze speelde jaren voor het Antwerpse Toneelhuis, won een Theo d'Or voor haar rol in Hamlet vs Hamlet. Ze is nu terug in Nederland en te zien in de absurditische voorstelling 'De koning sterft'. Daarin speelt zij de koning die via ongeloof en angst uiteindelijk uitkomt in acceptatie en berusting, tot uiteindelijk ook dat niet meer uitmaakt.

Daarna hoor je een reportage van Tjitske Mussche. Er zijn in Nederland talloze kunst- en antiekveilinghuizen, maar een van de oudste en grootste is het Amsterdamse Venduhuis De Eland De Zon. Sinds februari staat daar ook de jongste veilingmeester van Nederland achter de bok, de 26-jarige Elise Trommelen. Wat is dat eigenlijk voor een baan?