Nooit Meer Slapen

Met o.a. actrice Sylvia Poorta, operaregisseur Floris Visser, en reportage: Etgar Keret

Het eerste uur

Actrice Sylvia Poorta was vele jaren verbonden aan het RO Theater. Ze kreeg daarnaast bekendheid door rollen in films als ‘Coma’ (1994), Zus & Zo (2002) en ‘Ik omhels je met 1000 armen’ (2006). In de musical ‘Soldaat van Oranje’ speelde zij een aantal seizoenen de rol van koningin Wilhelmina. Momenteel is ze te zien in de toneelklassieker ‘Caligula’ van Theater Utrecht, naar tekst van de Franse schrijver Albert Camus en geregisseerd door Thibaud Delpeut. Hierin speelt Poorta de rol van Caligula’s minnares Caesonia. Pieter van der Wielen spreekt met Sylvia Poorta.
 

Het tweede uur

Het was nog tijdens zijn studie Klassieke Zang aan het Koningklijk Conservatorium te Den Haag toen Floris Visser benoemd werd tot docent drama en dramaturgie aan datzelfde conservatorium. Inmiddels wordt hij internationaal erkend als een van de belangrijkste talenten van de nieuwe generatie operaregisseurs. Hij werkt als artistiek directeur van het operagezelschap Opera Trionfo en in gerenommeerde operahuizen als het Bolshoi in Moskou en Opernhaus Zurich, met vele onderscheidingen op zijn naam. Dit jaar regisseert hij Vivaldi's Juditha Triumphans voor de Nationale Opera. 

Hilarische, absurdistische verhalen over hoe idioot het leven is. En met veel zelfmoorden. Zo zou je het werk van de Israëlische schrijver Etgar Keret kunnen omschrijven. Er is nu een documentaire over hem gemaakt. Wij spraken met de makers én met Keret zelf. Je hoort een reportage van Elianne Meijer, na aanleiding van de documentaire 'Etgar Keret: Based on a TrueStory' gemaakt door de Nederlandse Stephane Kaas en Rutger Lemm.